I dag er verdens bokdag! I den anledning deler vi hvilke bøker vi leser akkurat nå.

Silje

Jeg holder fortsatt på med Knut Hamsun: I æventyrland. Oplevet og drømt i Kaukasien. I tillegg leser jeg Eivind Hofstad Evjemos Vekk meg hvis jeg sovner, og Maia Kjeldset Siverts Det ble en rotte! Og så har jeg en krim på lydbok, Jon Harts Brødrene fra Iron House. Det er for mange, det gjør meg stressa merker jeg. Det er sånn type lesing som gjør at bøker blir avbrutt underveis. Så jeg prøver å gjøre meg ferdig med Hamsun nå først.

Geir

Goodreads forteller jo hele verden hva jeg leser akkurat nå, men lista blir litt misvisende, da den inneholder all sakprosaen jeg begynner på og aldri blir ferdig med. Men det jeg faktisk leser er Aurora av Kim Stanley Robinson. Jeg har ikke lest Science Fiction på mange år, men en liten sak i New York Times frista meg. Bokens forteller er datahjernen i et romskip som tar den første gruppen reisende fra jorden til en planet utenfor solsystemet, og er en meget fin beskrivelse av jorden som makrosamfunn innenfor rammen av et romskip i oppløsning. Ja til sci-fi! Jeg leser også Isla Negra, en diktsamling av Pablo Neruda, Chiles store poet og vinner av Nobelprisen i litteratur. Den er ekstremt romantisk.

Ingvill

Eg har nettopp starta på Nights at the Circus av Angela Carter, men det går treigt fordi språket er rikt og tett. I tillegg les eg A Certain Woman av Arishima Takeo, som blir hylla som ein slags japansk Madame Bovary eller Anna Karenina. Med andre ord, ikkje særlig oppløftande lesing. På studiet mitt les vi for tida The Wild Geese av Mori Ōgai og Uramurasaki (finst diverre ikkje i omsetjing) av Higuchi Ichiyō. Sistnemde forfattar er avbilda på den japanske 5000-yensetelen.

Mari

Jeg er fortsatt et eller annet sted inne i Kjærlighet i Koleraens Tid av Gabriel García Márquez, men har ikke lest i den på lenge. Jeg har ellers nettopp lest ferdig Senteret av Victoria Durnak, og er litt i tvil om hvor jeg helst vil lese videre. Jeg tenkte egentlig lese Vinter i Havana av Leonardo Padura, men nå er jeg litt usikker på om jeg er i humør for krim. Kanskje bli det Tonje Glimmerdal av Maria Parr i stedet. Vi får se.