Det er endelig oktober. Nå kommer snart vinteren. Nå kommer den kalde, fine tida.
Men for mange av oss er frostrøyk og lange innekvelder med ullpledd og gode bøker, bare nest øverst på listen over fine ting å telle ned til.
For mange av oss betyr nemlig oktober først og fremst 7.Oktober, og med dét, premieren på Emma Approved.

Dersom du ikke umiddelbart forstår hva jeg snakker om, kan jeg bare gå ut ifra at du ennå ikke har sett the Lizzie Bennet Diaries, og at du dermed er et av de heldigste menneskene jeg (ikke) kjenner. For hva skulle jeg ikke gitt for å kunne se Lizzie Bennet Diaries for første gang, én gang til!
Kort fortalt er Lizzie Diaries en YouTube-serie, altså en slags tv-serie på vlogform, laget spesifikt for nettstedet YouTube.
LBD er en moderne adapsjon av Jane Austens Pride & Prejudice, der Elizabeth Bennet selv får fortelle om livet sitt, gjennom sin ”personlige videoblogg”. Forfatterne av serien, Hank Green og Bernie Su, er utrolig gode til å finne kreative og troverdige løsninger, uten å gå for langt bort fra Austens 1800-talls manusskript – og dessuten er dialogene deres helt fenomenale!
Skuespillerne er verdens mest sjarmerende gjeng (noen enda mer sjarmerende enn andre, host, Darcy-søsknene, host), og i det store og det hele er det bare å ta hatten av og kaste den i været. Selv har jeg aldri vært noen utpreget Austen-fan, men denne serien klarte altså det som bøkene og alskens BBC-/Keira Knightley-/jogging i kornåkre med masse regn i nakken-tøv aldri helt fikk til.

 

 

Hvordan LBD er relevant for Emma Approved?
Å, tro meg, det er relevant.
For etter at LBD (dessverre) tok slutt, laget Green og Su nok en Austen-adapsjon, nemlig Welcome to Sanditon, basert på Sanditon, en roman Austen aldri skrev ferdig. Og nå. Nå, du. Nå er de klare på nytt, og denne gangen tar de for seg Jane Austens berømte Emma.

Nettsiden Emmaapproved.com har allerede vært oppe en god stund, der ”matchmakeren” Emma Woodhouse har skrevet blogginnlegg og lagt ut motetips. Men vi vet ennå ikke hvordan hun ser ut, hvordan hun snakker, eller hvordan de andre kjente karakterene i Emma-universet skal portretteres.
Kommer det til å bli like fantastisk som første gang?
Kommer de til å blande universene, sånn at vi får gjensyn med LBD og Welcome to Sanditon-karakterer?
Går det an å finne en Love Interest som er halvparten så bra som William Darcy?
Kan Su og Green sammen skape en renessanse for 1800-tallets litteratur blant unge YouTube-avhengige med insomnia og prokrastineringsbehov?
Noe av dette, og forhåpentligvis noe annet også, får vi svaret på på mandag!

Jeg gleder meg!