IMG_3698I det siste har det å legge ut bilder av ansiktet sitt uten sminke gått som en farsott. I 2014. Verden går fremover, du. Bilder av en uperfekt hverdag, av grinete unger og uestetiske måltider fulgte like i hæl. Folk legger ut skrytebilder av hvor uperfekte de er. Tre par sko ligger veltet i gangen?! Grandiosa på en onsdag?! Faktisk deles det ut priser i hvem som er flinkest til å ikke være flink. Uansett. Heller ikke vi i Bokmerker-redaksjonen er plettfrie, selv om det sikker virker sånn på dere lesere. For dere tror kanskje at vi bare kjøper bøkene til fullpris i bokhandelen så snart de er kommet ut. At vi tar i bøkene våre med silkehansker, at vi aldri lar de ligge og slenge, men at alle bøkene er registerført og er strengt stilt opp etter Dewey i spesialtilpassede eikehyller som pusses frie for støv hver uke (Dere tror det, ikke sant?). At vi alltid leser bøkene nøye fra første til siste side, alltid fullfører. For å bryte ned de ulevelige idealene og syke krav til alminnelige mennesker, går vi nå i front for å dele våre feil og mangler som lesere med gud og hvermann. Sannhetens time er kommet, her er våre nakne leseransikt. Helt uredigert.

Gina

Jeg har ofte bøker liggende og flyte nederst i sekken med alt annet rask som måtte befinne seg der.

På en dårlig dag legger jeg hjerteløst fra meg en bok etter ti sider.

Jeg skumleser eller hopper over sider og kapitler hvis de ikke interesserer meg

 

Kristin

Jeg behandler ikke bøker pent

Jeg kjøper knapt bøker, men bare på loppemarked. Blitt bedre etter at jeg kjøper julegaver, men er dårlig konsument for forlagsbransjen

Jeg har flere bøker enn bokhyllene mine tåler

 

Oliver

Jeg kjøper masse bøker via Amazon fordi det er så billig, selv om jeg vet at de er slemme.

Søler alltid masse kaffe i bøkene mine.

Streker under passasjer og linjer i bøker jeg liker spesielt godt, gjerne med kulepenn.

 

Mari

Bruker mye mer tid på å lese blogger om bøker enn faktisk å lese bøker.

Legger fra meg bøker åpne, slik at de får knekk i ryggen

 

Nå utfordrer vi DEG til å grave i dypet av grumset ditt og vrenge ut dine verste #leseuvaner.