Tysk flaggDet er bare å beklage et visst Oslo-fokus her på bloggen og i twitter-strømmen vår, men kanskje klarer vi å skvise denne inn på kontoen for tysklandsfokus, og dermed unngå beskyldninger om hovedstadsfokus?

Uansett. Denne måneden har Serieteket, Deichmanbibliotekets ypperlige tegneseriefilial, en utstilling av tysk tegneseriekunst. Vi siterer fra Goethe-instituttets pressemelding:

På begynnelsen av 50-tallet virket tyske tegneserier gammeldagse. Tegningene var tradisjonelle, de hadde undertekster og historien var ofte moralske. Først på 60-tallet etablerte det seg et eget tegneseriemiljø i Tyskland, som 20 år senere endelig ga tyske tegneserier individuelle trekk. Dagens tegnere – som for eksempel Felix Görmann, alias Flix, og Anke Feuchtenberger – anses for å være kunstnere, og har mottatt mange priser. De tilhører et levende miljø som skaper nye trender. I deres verk samles påvirkninger fra hele verden som ikke bare inspirerer andre tegnere, men også leserne.

Utstillingen fokuserer på det unge og moderne tegneseriemiljøet i Tyskland.

Serieteket ligger på Olaf Ryes plass og har åpent mandag til torsdag 12–19, fredag 12–16 og lørdag 12–15. Ta turen innom før 26. september!