Vår helt John Ajvide Lindqvist slapp i dag Tjärven på e-bok og mp3-lydbok, og jeg må innrømme at det første jeg gjorde da jeg våkna var å kjøpe mp3-lydboka. Bokhora omtalte boka i dag og jeg siterer:

”Tjärven” är en förbaskat otäck roman och jag tror inte att ni behöver oroa er för att se min blekfeta lekamen beträda någon strand i sommar; havet (och sjöarna) är plötsligt inte så lockande. Fy hundan för att stoppa ner tån i ytterskärgårdens kalla hav och förvänta sig en nästan genomskinligt vit hand som greppar mitt ben, längtandes efter mitt skallbens innehåll. Det är vad ”Tjärven” gör med mig. Jag blir rädd, så himla skönt rädd, och jag älskart.

Jeg har alt begynt lyttingen og kommer tilbake med hva jeg synes når jeg er ferdig. I mellomtida kan dere se denne flotte boktraileren:

(Linker til hvor Tjärven kan kjøpes finner dere her, og linken til Bokus-nettbokhandel er en av de få som støtter norske brukere. Så vet dere det!)