Demonstrasjon av uttrykket "slå kloa i"

Jeg har fått kloa i mer tekststæsj fra Samlaget, og før jeg faller for fristelsen til å beholde alt selv, ønsker jeg å la det flagre utover bokmerker-leserne.

Det dreier seg altså om de lekre bærenettene med Tonje Glimmerdal-tekstutdrag, og papirmapper med utdrag fra Andvake. For noen uker siden viste jeg frem herlighetene.

Hvis du har lyst på bærenettet som gjør deg kulest på lesesalen og papirmappen som vil være den fineste du har sett, synes jeg at du skal skrive om en bok på nynorsk som du setter pris på. Det kan du gjøre enten i egen blogg, eller i kommentarfeltet her. Jeg skulle ønske jeg leste flere bøker på nynorsk, og benytter derfor anledningen til å få tips!

Selv tenkte jeg først å trekke frem Frode Gryttens Bikubesong, men så tenkte jeg at jeg heller skulle anbefale en nyere og litt mer ukjent bok, nemlig Bjarte Davidsen Klakeggs Heliumhjarte. Denne novellesamlingen kom i fjor, og jeg synes egentlig Aksel Kjær Vidnes i Universitas sa det så bra: «Det gjør vondt å avslutte en god roman. Desto mer smertefullt er det da å lese Heliumhjarte, hvor en god roman avsluttes på hver tredje side.» Historiene Klakegg forteller, er overraskende, delvis brutale og hele tiden med en sårhet. Jeg klarte bare å lese noen noveller om gangen, før jeg måtte legge den fra meg og puste dypt inn.