Farger

Hervé Tullet

QlturRebus Forlag 2015

 boka er tilsendt fra forlaget

Kristin skrev for en tid tilbake en omtale av Hervé Tullets En Bok. Da forlaget spurtet om gjenværende Bokmerker var interessert i hans nyeste bok Farger var jeg lett å be. Og for en bok! Før du leser min anmeldelse anbefaler jeg at du leser Kristin sin anmeldelse ved å klikke her.

Hervé Tullet får bøker til å bli magiske, på en litt annen måte enn jeg er vant til. For jeg er helt sikkert aldersmessig noe eldre enn målgruppen til boka, men jeg ble supergira over måten denne er bygd opp på. Fordi boka gir deg klare instruksjoner om hvordan du skal lese den. Det første du møter er en grå prikk. Denne får du beskjed om å trykke lett på, deretter kommer det til flere prikker, men de er visst litt sjenerte av seg og du må trykke en gang til. Slik samler prikkene seg og du får en magisk hånd i gave. Denne gjør at du kan delta i handlingen videre i boka, som kort fortalt er fargelære tilpasset små barn (og lett begeistrede voksne). For det er ufattelig morro også for en 28-åring å vippe på boka, smelle den igjen, gni og styre for å se hva som skjer videre. Selv om jeg kan forutse det. Jeg koste meg med den og i det jeg var ferdig gikk jeg rett til mannen min.

«Var den så morsom?» sier mannen. » Jaaaa!» nærmest jubler jeg. » Du må lese den, nå!» «Jaja,» sukker han. «Gjør det! Du smeller med den og vipper den og det er kjempegøy!» Mannen tar boka noe forsiktig, men kort etter sitter han også der med et smil. Kanskje ikke like begeistret som undertegnede, men overbevist.

Jeg har allerede anbefalt den til en bestemor på jakt etter en litt annerledes bok til et av barnebarna, som alt arver mange bøker av sin storesøster. Nå vil jeg anbefale samtlige å ta en titt på både En bok og Farger, for denne 28-åringen ble kjempe begeistra. Jeg mener, vil ikke du også ha en magisk finger? (Bare synd du må gi den fra deg…)