Snart banker juli på døra, og fellesferien er rett rundt hjørnet. Sommer, sol, chartertur, hytteferie, lesetid og festivaler – uansett hva du måtte finne på; bokmerker tar aldri ferie, og vi lurer i dag på

Hvilken litterær karakter ville du helst dratt på ferie med? Og som vanlig vil vi gjerne ha deres svar også.

AnkaAnna Katharina
Hm. Odyssevs. Av den enkle grunn at han befinner seg et betraktelig varmere sted enn jeg. Ryktene skal dessuten ha det til at han er både kjekk og barsk. Sparer heller den plagede kunsteren og de eksistensielle samtalene til høstferien.

hanneHanne
Jeg ville hatt med meg den vandrende kista fra de første bøkene i Terry Pratchetts Discworld-serie. Da kunne jeg tatt med meg alt jeg trengte, uten å bære på det eller være redd for å miste det. Herregud, for en drømmesituasjon! En vandrende kiste som biter fra seg om uvedkommende prøver seg, jeg digger det. Jeg husker ikke om kisten hadde et navn, men den hadde vært den perfekte reisekameraten (sånn bortsett fra at den ikke er en person som jeg kunne ha snakka med og mora meg med og tatt teite turistbilder med, men jeg tenker jeg møter noen sånne på veien uansett, så da er greit).

julieJulie B

Jeg ville dratt på ferie med Karl Ove Knausgård i Min Kamp. For akkurat nå er han den eneste personen jeg vil vite mer om.

kristinKristin
Jeg har akkurat lest Harry Potter 3 på nytt igjen, så klart inspirert av det ville jeg dratt på ferie med familien Weasley/Wiltersen-familien, og jeg tror faktisk jeg ville tatt dem med hit til Oslo. Arthur ville jeg tatt med meg på Teknisk Museum, der tror jeg også Fred&George ville likt seg. Vi kunne dratt på Historisk Museum for å se på fossiler slik at Bill ble fornøyd. Vi skulle tatt fergen ut til en av de små øyene i Oslofjorden og spilt kubb (det nærmeste vi ville kommet quidditch). I grunnen kunne jeg dratt hvorsomhelst med dem.

Linn
Jeg ville helt klart valgt å ta med meg Helge Ombo, fra Mannen som elsket Yngve, IKKE Pixley Mapogo, på Roskilde. Jeg ville møtt ham på Hovedbanegården, han ville allerede starta på ølen, tatt meg imot med en bjørneklem, sunget høyt på en eller annen sang mens han la armen sin rundt meg og veivet med ølboksen med den andre. Vi ville vært våkne hele natta, han ville lært meg at det ikke er indiecred å gå på Temper Trap i stedet for Pavement, han ville båret meg på skuldrene over serviceområdet på West om det regna og ble en stor vanndam, han ville alltid vært klar for fest og den siste natta ville vi liggi rett ut og sett på stjernene sammen. For en festival!