Hva var den siste boken du kjøpte? Hva kostet den, og hvorfor endte du opp med akkurat den?

kristinKristin
Hm, så utrolig lenge siden det er jeg var i bokhandelen! Jeg tror det er Sjiraffens hals av Judith Schalansky. Den kjøpte jeg på Tronsmo, tror den kostet 350 kroner eller noe, og jeg kjøpte den fordi den er helt dust fin utenpå. Det er stoffcover, og selve sjiraffen er preget inn i materialet. Har ikke lest den ennå. Har tenkt til det.

 

 

Bilde tatt 19.09.12 kl. 15.34Lena
Den siste boka jeg kjøpte var en slags novelle-bibel; The Collected Stories of Lydia Davis. Det er flere grunner til at jeg kjøpte den – jeg fikk den anbefalt av noen jeg lytter oppmerksomt til, jeg er stor fan av novellesjangeren, og jeg tror den er en skatt jeg vil ha glede av i lang tid. I tillegg vant den The Man Booker International Prize 2013, og det kan vel ikke skade.

 

 

linnLinn
Jeg var innom Cappelens Forslag, og der har jeg en regel om at jeg alltid må kjøpe noe før jeg går ut, bare fordi det er en av Oslos beste bokhandeler. Så jeg raska med meg George Orwells Down and out in Paris and London til 90 skarve kronasjer. Kan ikke slå feil med en klassiker.

 

 

 

 

45733_423183223719_4219779_nMaren

Jeg befinner meg i en spennende økonomisk situasjon. Og med det så mener jeg at jeg er student. Det blir derfor ikke like mye kjøping av bøker som det blir låning. Jeg har ikke kjøpt en eneste bok siden juni (?), da jeg brukte alle ispengene mine på å kjøpe Leksikon om lengsel av Hilde Østby. Jeg angrer ikke på den prioriteringen.

 

 

Megmeg (2)Nordis
Jeg kjøpte Alice Munros novellesamling Rømlingen, forrige fredag. Jeg har et prinsipp om at jeg må lese en bok av forfatteren som får Nobels litteraturpris, og i år var det virkelig ikke rom for noe unntak.

 

 

 

 

16047_313469575164_8313185_nRose
The Circle av Dave Eggers. Jeg likte A Heartbreaking Work of Staggering Genius, men ble litt skuffa over You Shall Know Our Velocity. Jeg hadde egentlig glemt ham litt, men så leste jeg at han hadde kommet ut med ei ny bok. Så jeg lastet den til Kindlen min, og den kostet ca 123 kroner. Jeg har bestemt meg for å gi Eggers en siste sjanse, for når han skriver bra, så er det veldig bra. Når det er dårlig, derimot, da er det bare trist. Innfrir The Circle kommer jeg til å lese A Hologram for the King asap.

 

 

166424_10150340177105316_5644203_n copyTora

Har kjøpt pensum ganger to, Brechts «the threepenny opera» og «Red harvest» av Dashiell Hammett. Har lest meg gjennom opera og tanker om politisk teater, og gjør meg klar for ny bok og ny forelesning til uka.

Og så har jeg kjøpt en brukt Beckett hos Møllegades Bokhandel. Danmarks beste bokhandel, forøvrig.

 

 

 

DSC_0213Gina

Var på loppemarked forrige søndag og fant den for meg ukjente «Du mußt dein Leben ändern» av Rainer Maria Rilke. Den kostet ikke mer enn én euro, så jeg kunne ikke annet enn slå til. Har stor sans for Rilke med alle sine nevroser og all sin livsudyktighet. Og jeg fikk rett; det er aldri feil å ta i mot livsråd av et nevrotisk geni.

 

 

 

Fortell om deg selv i kommentarfeltet, a!