Ny søndag, nytt spørsmål! Forrige søndag manglet denne spalten et navn, men etter mange gode forslag fra redaksjonen trumfet Kristin gjennom sitt nye yndlingsord spurn. Spurn er gammel-islandsk/norrønt og betyr enten question eller news, report, tidings. Dette ifølge lesesalsnaboens A Concise Dictionary of Old Icelandic, som på ingen måte burde hett «concise».

Så kan man spørre om man burde plukke opp ordbøkene til personer man ikke kjenner og som ikke er tilstede og lese i dem i stedet for eget pensum, men det spørsmålet kan vi ta en annen dag. Nå kjører vi heller i gang med dette spørsmålet:

Hva leser du nå?

AnkaAnna Katharina
På nattbordet ligger Opp Oridongo av Ingvar Ambjørnsen. På skrivepulten ligger Economic Development. Det pågår en kamp mellom dem om hvem som skal bli lest. Jeg er redd Ingvar vinner.

axelAxel
Jeg holder på å avslutte Stephen Kings nyeste kjempebok Under the Dome. Den er festlig, og veldig klassisk King. Jeg begynt å lese En flyktning krysser sitt spor av Aksel Sandemose, ca åtte år siden jeg sist prøvde meg på den, har nettopp lånt Alle barn er laget av ild av Nicolas Houm og står på venteliste for Her fearfull symmetry av Audrey Niffenegger. Av tegneserier er jeg for tiden dypt inne i Scott Pilgrim’s Precious Little Life av Bryan Lee O’Malley.

hanneHanne
Har såvidt begynt på Fanden på flat mark – Historien frå Kviterussland av Per Anders Todal. Pleier min østblokkfascinasjon samtidig som jeg får opp nynorskkvota. To fluer i en smekk!

julieJulie B
Jeg leser Konkurransestrategi av Lars Sørgard. En spennende bok fylt til randen av likninger, figurer og eksempler fra 90-tallet. Vår heltinne går til eksamenslokalet mandag.

juliehJulie H
Jeg har akkurat lest ferdig Meg eier ingen av Åsa Linderborg. Jeg hadde nesten ingen forventninger til boka på forhånd. Den fikk meg til å le og gråte – samtidig. En veldig fin historie fra oppveksten til Lindeborg med sin alkoholiserte far. Hun sier mye med få ord.

kristinKristin
Hvis man er sykelig opptatt av dette kan man følge med på bokelskere-profilen min. Jeg leser Jeg er brødrene Walker av Jan Kjærstad. Jeg er en én-bok-av-gangen-person, i motsetning til mange andre.

linnLinn
Jeg leser New Frontier Hotel av Line Blikstad på trikken og i lunsjpausen. På nattbordet ligger Windblown world, dagbøkene til Jack Kerouac, og når jeg pusser tennene leser jeg en spalte eller to fra Why don’t penguins feet freeze? Der har jeg lært blant annet at alle musklene i kroppen spennes når man får elektrisk sjokk.