«Rett nok ser mange av dagens bokblogger ut til å være skrevet under et pledd foran peisen, og inneholder flere «grunner til at jeg elsker denne boka» enn tilløp til litterær diskusjon.» skriver Marie L. Kleve i dagens Dagbladet. Og det er ment som kritikk. Heldigvis følger hun opp med – hold på hatten – «Bokbloggen Bokmerker gjør allerede mye bra.» Mye bra, dere. Det tar vi med oss. Det tar vi med oss når vi nå utdyper dette med pledd foran peisen:

Krøller du deg opp med tekoppen når du leser? Eller må du bare ha ost og kjeks når du skal lese en bok? Leser du best på høyt blodsukker? Så mange spørsmål… Og så mange svar?

kristinKristin
Mmmm mat. Mmmm bøker. Nå for tiden blir det mest lesing på bussen, og da spiser jeg gjerne frokost samtidig, altså jogurt eller en banan. Ellers er jeg en sucker for kjempe-tekoppen min med eple- og rosinteen min, eller sjasminte.

 

 

Bilde tatt 19.09.12 kl. 15.34Lena
Jeg kombinerer sjelden næringsinntak med boklesing, først og fremst fordi det er upraktisk når man leser en god gammeldags bok. Leser jeg på Kindle så lar det seg gjennomføre, men jeg ligger helst som en katt og krøller meg på sofaen når jeg skal lese. Har mang en gang laget en gigantisk kopp te og satt på bordet, men før jeg kommer meg ut av bokverdenen igjen så har den jo alltid blitt kald.
Så lever jeg meg også litt vel inn i bøker, så da jeg leste Millennium-trilogien for eksempel, fløy det sjokoladebiter og appelsinbåter i alle retninger da jeg «snakket med» Lisbeth Salander og fortalte henne hvor hun burde gjemme seg og hvem hun skulle passe seg for. Lesing kan være risikosport, altså.

linnLinn
Jeg har fortsatt et minne av da jeg leste tredjeboka i Harry Potter-serien for første gang. Det var tidlig vår og jeg hadde gjemt en stor melkesjokoladeplate under senga. Så den helga jeg leste den, så lå jeg kjempelenge om morgenen både lørdag og søndag, jeg våknet tidlig, trakk frem sjokoladeplata og gomla i meg halve plata mens jeg leste det jeg fortsatt mener er den beste HP-boka. Det må ha vært sjokoladen som gjorde det.
Ellers er jeg faktisk veldig fan av å gå ut på pub etter jobb noen dager og lese. Hvis jeg skal møte noen seinere, så er det ikke uvanlig at jeg tjuvstarter kvelden med en halvliter og en bok. Man er aldri aleine hvis man har en bok.

45733_423183223719_4219779_nMaren
Jeg mener helt bestemt at alt i livet kan bli bra så lenge man husker å tilsette nok kaffe.
Dette gjelder også for litteraturinntaket.

 

 

 

Megmeg (2)Nordis
For å bevare mitt image som en glad kulturtante med flagrende gevanter, er mitt svar: ja, jeg krøller meg opp i sofaen under et pledd mens jeg enten koser meg med en kopp te med honning eller et glass rødvin.
Da jeg bodde i massekollektiv på Bjølsen, brukte jeg å kjøpe en chai latte på Deli og sette meg på trikken. Så ble jeg med noen runder opp til Grefsen og ned til byen igjen bare for å lese.

 

16047_313469575164_8313185_nRose
Helst ingenting, men til nød kaffe eller vann. Varm sjokolade hvis det er mørkt og kaldt ute.
Jeg liker ikke å spise mens jeg leser fordi jeg nesten alltid ender opp med smuler eller flekker i bøkene mine.

 

 

166424_10150340177105316_5644203_n copyTora
Svart kaffe, sure epler og mørk sjokolade. Rødvin om jeg vil være ekstra litteraturpretensiøs. Egentlig burde man hatt sånn «camelback» sekk med te når man leste (eventuelt med vin kommer jeg i tanke om).  Er komplisert å sjonglere bøker og kopper om hverandre. Og før du vet ord av det er kaffen kald. Ups. Forhåpentligvis en god bok.

 

Skal du utvikle en camelback-rødvin? Har du sølt noe utover bøkene dine? Fortell, fortell! Bruk kommentarfeltet eller egen blogg!