NRK P2 har begynt med et nytt radioprogram: Sommer i P2. Idéen er stjålet/inspirert av   Sveriges Radios Sommar i P1, hvor kjente eller semi-kjente svenske celebriteter blir invitert til å snakke én time med/om seg selv eller et tema av deres eget ønske.

Jeg har ikke hørt NRKs program enda (hvor finner man podcasten?), men jeg har hørt Sommar i P1. I fjor hadde Per Olov Enquist et program og etter å ha hørt det for første gang i høst har kommet tilbake til det ved flere anledninger. Slik begynner det:

Den 31 desember, 2009,klokken 2400 skal jeg slutte å røyke. Så er det sagt! Offentlig. I selve verket lovet jeg det på nyttårsaften å slutte å røyke om nøyaktig et år. Men et løfte er et løfte. 31. desember 2009, ikke et øyeblikk før. Og jeg har en sterk karakter.

PO Enquist er lun, akkurat passe morsom, alltid med en dypere underliggende mening. Akkurat som bøkene hans. Anbefales.