Det er nå gått en knapp uke siden Bokmerker var med på en seriøs debatt. Med voksne, alvorlige litteraturkritikere og mediemenn fra synkende skip. Vi burde ha gitt et objektivt referat fra ordskiftet, men slikt holder Siden sist-redaksjonen seg for god for.

Debatten slik Siden sist-redaksjonen husker den (merk at redaktør Kristin ikke er en del av Siden sist-redaksjonen, hun har aldri latt seg lokke av nyhetsoppsummeringens verden):

Vi ankommer debatten. Folk hilser. Bokmerker hilser på venner og bekjente som, i motsetning til Anne Schäffer og Sven Ove Bakkes kjente og kjære, ikke enda er blasert av det faktum at de kjenner noen som er med i en debatt.

Debattleder Grue ønsker velkommen, sier seg fornøyd med 40 oppmøtte. Sier at debatten ikke kommer til å handle om det han har annonsert med, men heller noe annet. Som sosiale medier og sånt.

Let the games begin.

Sven Ove Bakke tar sorgene på forskudd om potensiell deng fra Bokmerker. Forsvarer seg bak en mur av at dårlig kommunikasjonsstrategi er en greie Dagbladet driver med. Altså, når de går ut med en kampanje om at de ønsker 3000 bokanmeldere, er det ikke basert i et ønske om å komme i kontakt med leserne sine, men derimot et jippo for å i det hele tatt få lesere. Det var vi dumme som ikke hadde skjønt. Dersom du ikke fikk lyst å lese Dagbladet nå, kommer du bare aldri til å få lyst.

Anne Schäffer snakker på vegne av Kritikerlaget. Hun snakker med alvor om dårlige rammebetingelser, lav lønn og generelt kjipe tilstander. (Her kunne Siden sist-redaksjonen være glad for at den har en dag- (og natt-)jobb). Så kom hun med det som i liten grad har blitt hold fram som debattens beste poeng, til tross for at det var det. Hun etterlyste den eksperimentelle litteraturkritikken på nett, kritikk som er mer enn det man kan lese i dagspressen. Hun har selvsagt rett, bokbloggene ligner mer imitasjoner av tradisjonelle kritikker, og vi tar ikke i bruk den ubegrensede friheten vi har til rådighet.

Redaktør Kristin kommer til ordet, hun er åpenbart den eneste positive og optimistiske i panelet, og greier ut om bokblogger, sosiale medier og er generelt flink og saklig. Bokmerkerredaksjonen er stolt.

Undertegnede ramblet seg gjennom et usammenhengende innlegg, kjørte billige triks, og fikk publikum til å le. Lagde dårlig stemning med Dagbladet, og okket seg over den manglende intellektuelle offentligheten i landet.

Spørsmål fra salen? Nei, ingen spørsmål, men mange meninger. Bokdama mente Dagbladet var som The Sun, eller, det er i alle fall den versjonen vi liker å gjenfortelle når vi snakker om debatten. Til slutt ble vi spurt om hvem som kom til å skrive den gode og eksperimentelle kritikken på nett. Alle svarte i god ånd, men ytterst på rekka satt ei sur kjerring og lagde dårlig stemning blottet for positive meldinger. Dette er grunnen til at Siden sist-redaksjonen sjelden får gå ut blant folk.

Etterpå drakk vi øl og lo kjempehøyt, og fortalte om talentene våre.

Uansett, takk til alle som kom, det var strålende å se dere.