andrea-hejlskov-en-facebook-biografiNy uke, nye nyheter. Generelt har uka vært preget av usjokkerende nyheter. Verdens første roman skrevet i facebookform, En facebook-biografi av Andrea Hejlskov, er anmeldt av en ubegeistret journalist i Politiken.

Romanen består af noter, beskeder og statusopdateringer plus kommentarer samt uddrag fra de grupper, som Hejlskov har været med i. Nogle så korte, at det ligner pigelivets venindebøger, andre længere udredninger af mere eller mindre filosofisk art.

Det høres jo ut som en spennende og original bok jeg gjerne skulle lest, hadde det ikke vært for at jeg ikke har lest de 414 andre livshistoriene i facebookform jeg har tilgang til helt gratis.

Fremdeles ikke overrasket

the_lost_symbolEn annen usjokkerende nyhet er at Dan Browns oppfølger til Da Vinci-koden, The lost symbol selger godt. Dette er jo ingen overraskelse, i og med at anmelderne sier den gir mer av det samme. Grunnen til at Da Vinci-koden solgte så godt var jo at den appellerte til den del av befolkningen som ikke leser, men som når de først leser, ikke kan holde kjeft om det. Nemlig menn. Genistreken til Dan Brown var jo å skrive en bok som i realiteten er i Discovery Channel-format, noe som jo appellerer til den gjennomsnittlige mann. Vi gleder oss dog over Slates presisering om at man ikke kan være professor i symbologi.

Feiring!

Agatha_ChristieMens vi har diskutert Hamsun i større grad enn vi har feiret han, har britene denne uken feiret sin grand old lady, Agatha Christie som ville hatt bursdag denne uken hadde hun enda levd. Guardian har slått på stortromma og disker opp med både Christie-quiz og en liste over de ti beste drapene hennes.  I tillegg har de spilt inn et intervju med John Curran, forfatter av Agatha Christie’s Secret Notebooks, som forteller om de 74 notatbøkene han har funnet etter Christie der hun planlegger plottene sine og skriver handlelister. Et must for enhver Christie fan.

Gøye bloggtemaer

Det festligste på bloggfronten denne uka er omskrivninger av klassikernes titler til hva de hadde blitt kalt dersom de ble utgitt i dag. Your monkey called (jeg blir aldri overrasket av hva folk velger å kalle bloggene sine lengre) har skrevet sine forslag, og nye morsomme innspill finnes i kommentarfeltet, og andre blogger har tatt opp tråden.

Then: The Wealth of Nations

Now:  Invisible Hands: The Mysterious Market Forces That Control Our Lives and How to Profit from Them

Then: The Gospel of Matthew

Now:  40 Days and a Mule: How One Man Quit His Job and Became the Boss

Enda mindre overraskelser

Ellers er det bokfest i hovedstaden i helgen,  som dekkes bredt, mens den mer interessante  Kapittelfestivalen i Stavanger, som i år handler om risiko, virker oversett.

Mads Gilbert og Erik Fosse har i følge NRKs bokprogram skrevet årets beste bok om sitt arbeid i Gaza, vi er spent på om den kommer til å skape debatt.

Ha en strålende helg, les mye og tips oss på nyheter@bokmerker.org om noe skulle skje!