Ny uke, nye nyheter. Generelt har uka vært preget av usjokkerende nyheter. Verdens første roman skrevet i facebookform, En facebook-biografi av Andrea Hejlskov, er anmeldt av en ubegeistret journalist i Politiken.
Romanen består af noter, beskeder og statusopdateringer plus kommentarer samt uddrag fra de grupper, som Hejlskov har været med i. Nogle så korte, at det ligner pigelivets venindebøger, andre længere udredninger af mere eller mindre filosofisk art.
Det høres jo ut som en spennende og original bok jeg gjerne skulle lest, hadde det ikke vært for at jeg ikke har lest de 414 andre livshistoriene i facebookform jeg har tilgang til helt gratis.
Fremdeles ikke overrasket
En annen usjokkerende nyhet er at Dan Browns oppfølger til Da Vinci-koden, The lost symbol selger godt. Dette er jo ingen overraskelse, i og med at anmelderne sier den gir mer av det samme. Grunnen til at Da Vinci-koden solgte så godt var jo at den appellerte til den del av befolkningen som ikke leser, men som når de først leser, ikke kan holde kjeft om det. Nemlig menn. Genistreken til Dan Brown var jo å skrive en bok som i realiteten er i Discovery Channel-format, noe som jo appellerer til den gjennomsnittlige mann. Vi gleder oss dog over Slates presisering om at man ikke kan være professor i symbologi.
Feiring!
Mens vi har diskutert Hamsun i større grad enn vi har feiret han, har britene denne uken feiret sin grand old lady, Agatha Christie som ville hatt bursdag denne uken hadde hun enda levd. Guardian har slått på stortromma og disker opp med både Christie-quiz og en liste over de ti beste drapene hennes. I tillegg har de spilt inn et intervju med John Curran, forfatter av Agatha Christie’s Secret Notebooks, som forteller om de 74 notatbøkene han har funnet etter Christie der hun planlegger plottene sine og skriver handlelister. Et must for enhver Christie fan.
Gøye bloggtemaer
Det festligste på bloggfronten denne uka er omskrivninger av klassikernes titler til hva de hadde blitt kalt dersom de ble utgitt i dag. Your monkey called (jeg blir aldri overrasket av hva folk velger å kalle bloggene sine lengre) har skrevet sine forslag, og nye morsomme innspill finnes i kommentarfeltet, og andre blogger har tatt opp tråden.
Then: The Wealth of Nations
Now: Invisible Hands: The Mysterious Market Forces That Control Our Lives and How to Profit from Them
Then: The Gospel of Matthew
Now: 40 Days and a Mule: How One Man Quit His Job and Became the Boss
Enda mindre overraskelser
Ellers er det bokfest i hovedstaden i helgen, som dekkes bredt, mens den mer interessante Kapittelfestivalen i Stavanger, som i år handler om risiko, virker oversett.
Mads Gilbert og Erik Fosse har i følge NRKs bokprogram skrevet årets beste bok om sitt arbeid i Gaza, vi er spent på om den kommer til å skape debatt.
Ha en strålende helg, les mye og tips oss på nyheter@bokmerker.org om noe skulle skje!
Jeg føler meg støtt på vegne av mitt kjønn. Jeg hater DaVinci koden! Et makkverk av en bok. De fleste menn jeg kjenner mislikte den også, men det kan ha mer med mine venner å gjøre.
Kjenner meg igjen i å ikke greie å holde kjeft når jeg liker eller misliker en bok da. Skriver jo tross alt blogg om dem.
Sidan de er så godt i gang med å le av Dan Brown – eg ler av denne: http://www.telegraph.co.uk/culture/books/booknews/6194031/The-Lost-Symbol-and-The-Da-Vinci-Code-author-Dan-Browns-20-worst-sentences.html
Nei. nå føler jeg meg betråkket. Klart menn leser, og de leser annet enn Dan Brown også. Men det kan jo hende at de mennene som leser annet enn Dan Brown ikke snakker om akkurat det, slik at du likevel har rett i din påstand? Jeg skal uansett lese boken en gang jeg kjører bil eller noe annet som ikke krever så mye oppmerksomhet
Takk Bai! Hets er noe Siden sist setter pris på. Geir og Axel, jeg tar opp tråden fra forrige uke der det ble rapportert at menn måtte ha sin egen avdeling på biblioteket for å kunne lese bøker. Jeg har forøvrig lest Da Vinci koden en natt for noen år siden, definitivt en pageturner.