Et PR-stunt ble starten på krim som påsketradisjon blant norske bokhandlere. Men leser alle krim i påsken? Med de røde dagene nærmere, hvor en del nordmenn som i år utrolig nok ikke er lei av snø vil dra opp i fjellet for å se enda mer av den, mens de som er lei av snø blir igjen i byen eller drar til mer snøfrie byer i andre land; hvilke bøker pakkes i bagasjen?
Bokmerker redaksjonen vil pakke disse bøkene:

Linn: Jeg skal til København i påsken, der er det vår på ordentlig nå. Jeg kommer til å pakke med meg Claire-Louise Bennetts Pond, fordi jeg tror den er deilig å lese i sola, kanskje til og med ute. Jeg har også lagt klar debutromanen til Kathleen Rani Hagen, Grunnleggende plantediversitet. Jeg har lest bloggen hennes i mange, mange år og gleder meg til å lese hennes første bok. Krim er jeg ikke så god til å lese, men desto bedre til å høre på på lydbok. I Fabel-appen min ligger den neste Harry Hole-boka klar, jeg er kommet til Marekors. I Audible-appen har jeg skaffa meg C. J. Tudors The chalk man, som blei anbefalt på Twitter av min helt Stephen King. Jeg gleder meg, til både vårsola, eventyrstund med Harry Hole og krittmannen, og forhåpentligvis de første blomstene som titter fram for i år.

Silje: Jeg skal ikke reise noe sted, så jeg skal ikke pakke. Jeg skal lese Du er ikke her av Henning Bergsvåg og Alias Grace av Margaret Atwood. Jeg har også The Girls av Emma Cline høyt prioritert på lista mi. Men jeg må se an humør og leselyst. Leselista er lang og består av både ikke-krim og krim. Jeg leser forresten en veldig god krim nå, Harpiks av Ane Riel, den vant årets Gullkulen. En skikkelig guffen bok. Ellers i påska skal jeg strikke Marius-lue, skrive, spise godteri og forhåpentligvis gå litt på ski.

Geir: Jeg kom nettopp hjem fra Chile, og på flyet fra Buenos Aires – som ikke ligger i Chile, men som ligger praktisk til for å komme seg hjem – leste jeg Alejandro Zambras Ways of Going Home i en lesing. En bok dere vil få høre mer om her på Bokmerker, av en forfatter som Solum forlag fornuftig nok har kaste seg over. Inspirert av mine uker i America del Sur, var det beleilig at Samlaget ga ut Sigrun Slapgards Eg har sett jaguaren: latinamerikanske historier like før påske, så i den litterære påskeverden bærer det tilbake til mitt nye favoritt-kontinent. Med i bagasjen hjem hadde jeg også med meg to potensielt spennende reiseskildringer skrevet av latinamerikanske forfattere selv: Eduardo Galeanos Open Veins of Latin America og Andrés Neumans How to Travel without Seeing: Dispatches from the New Latin America. Tre bøker jeg gleder meg svært til å få med meg sånn at jeg kanskje kan forstå dette fjerne kontinentet litt bedre.

Mari: Det er utrolig hvor mange leseambisjoner som går i dass fordi jeg sovner med snart 2 åringen på kvelden. I påsken reiser vi opp til svigers, og jeg håper at jeg kan få lest litt. Jeg legger ambisjonsnivået lavt og satser på å fullføre Folk jeg husker av Joakim Kjørsvik. Har jeg flaks får jeg kanskje startert på Høyt henger de av Eva Joly og Judith Perrignon. Mest sannsynlig blir jeg bare lesende Boka om Nasse Nøff og Dyrelyder for n-te gang. Det er egentlig ganske koselig ettersom vesla viser tegn på å bli en skikkelig bokelsker hun og.