I «Ny spalte med catchy navn» (som forhåpentlig vil berikes med et catchy navn snart, helst et bokstavrim, men vi er åpne for alt!) vil redaksjonen hver søndag stå frem med svarene på et finurlig spørsmål. Kom gjerne med forslag til spørsmål vi kan ta for oss fremover! Vi starter med et dilemma:

Hvis du kunne fått 10 nye Roald Dahl-bøker, ville du hatt dem dersom du for hver Roald Dahl-bok du leste også måtte lest 3 bøker av Dan Brown?

AnkaAnna Katharina
Spørsmålet er vel i grunnen: Hadde jeg klart å komme meg gjennom tre Dan Brown-bøker? Jeg er helt for lavlitteratur, men Dan Brown trenger å kutte ned på manuskriptene sine skal han klare å fenge meg. Og det til tross for at jeg er en sucker for kodeløsning og mysterier. Jeg hørte Den digitale festning på lydbok. Det føltes som fire lange, vonde år. Mitt forslag: Dan Brown ført i pennen av Roald Dahl. Det hadde vært noe!

axelAxel
Roald Dahl er en fantastisk flink forfatter, men Dan Brown er fullstendig talentløs. Da jeg forsøkte å lese Da Vinci-koden, ble jeg litt dårlig, husker jeg. Jeg er redd for at lesing av tre Brown-bøker vil gjøre at jeg mister lysten til å lese for all fremtid. Det er bedre sjanser for at nye forfattere kan komme med bøker av samme kvalitet som Dahl, enn at Dan Brown kan levere 10 X 3 lesbare bøker i fremtiden. Jeg satser på nye talenter, og dropper Dan Brown.

hanneHanne
Ikke for å fornærme Roald Dahl-blodfans, men mye er jeg ikke villig til å ofre.

p

julieJulie B
Jeg elsker Roald Dahl, så mye at jeg har lest alle bøkene hans, absolutt alt han har skrevet, fra Matilda til den mindre kjente voksenboka My uncle Oswald. Men jeg har spart på en bok, Danny og den store fasanjakten, siden jeg ikke klarte tanken på å lese den aller siste tilgjengelige boka skrevet av Roald Dahl. Jeg sier derfor ja, slik at jeg i det minste kan få lese den. Dessuten er ikke Dan Brown så ille, det er jo bare Discovery i bokform.

kristinKristin
Ja. Rett og slett fordi jeg leser fryktelig fort, og ikke minst leser jeg Brown-bøker fryktelig fort, og bare sjansen for at det er en ny Heksene eller Matilda gjør det verdt det. Jeg er litt usikker på hva jeg ville ofret for en ny fasanjakt eller skilpadde, men bare tenk om det hadde vært bare ett iskaldt grøss til!

linnLinn
Jeg leste aldri så mye Roald Dahl da jeg var liten, jeg hørte på Gutt på lydbokkassetter en gang jeg var syk bare, og jeg har alt lest to bøker for mye av Dan Brown, så jeg tror svaret mitt er nei.