Etter at jeg gikk så bramfullt ut og sa at jeg ga bort bøker, så må jeg jo rapportere hvordan det var å dra på Bjølsen bokmarked.

Joda, jeg var der en halvtime før stengetid søndag, og jeg så fler av mine gamle venner. Men ikke alle, heldigvis!

– Der går det en med tolv bind om kongelige bryllup, den må da være fra deg? spurte søsteren min.
– Åh?! sa jeg. – Så hun lykkelig ut?

Fangst

Når jeg nå hadde vært så flink å rydde plass i bokhyllene, så var det på tide å få noe inn. Halv fire søndag ettermiddag er det ganske utplukket, men barnebokavdelingen viste seg å ha noen perler.

20140512-225450.jpg

 

Jens M. Johanssons Bryllup og begravelser og Verdens viktigste begivenhet av Viktoria Lindberg får være voksenkvoten. Begge utgitt i fjor. Sistnevnte er den første barselgrupperomanen på norsk. Førstnevnte en innmari fin bok jeg fortsatt har i meg. Begge har jeg lest hele eller deler av som bibliotek-ebok. Det var bra, men disse ville jeg gjerne ha og lese på litt mellom slagene.

Så ble det noen barnebøker! Jeg er godt fornøyd med en førsteutgave, tredje opplag av Alle vi barna i Bakkebygrenda. Det er ofte vanskelig å finne Astrid Lindgren på loppemarked, så jeg er litt overrasket over at ingen hadde tatt denne. Det står Anne Helene inni.

Jeg kjøpte en liten blå bok som het De Beste Sanger, for man vet aldri når man får bruk for en gammel sangbok rundt leirbålet. Den andre som jeg kan synge fra er teksten til Julekveldsvise, illustrert av Borghild Rud. Jeg ble helt skjør da jeg fant denne. Da jeg var liten hadde vi en gammel kopi av denne, teipet sammen i margen. Jeg lærte meg hele teksten til Julekveldsvisa ved å se på bildene, og opptaket av det har vi på kassett. Nå føler jeg meg gammel.
Det var nostalgien, men noen bøker kom inn rett på kvaliteten: Barske ramperim av Gustav Lorentzen, Skrinet med det rare i med Asbjørnsen og Moe, og Kanin pakke av Lena Andersson. Gode og morsomme bøker som jeg gleder meg til å lese igjen.Helt til slutt fant jeg en 70-tallsklassiker; Jentene gjør opprør av Frøydis Guldahl. Etter sigende en oppvekker for mange i den første feministbølgen. Jeg har jo lest Marta Breens Født feminist og må fortsette oppvåkningen. Det hjelper også at forsiden er så digg 70-talls og kul at jeg bare kan stirre på den hele dagen.
150 ut, 9 inn. Jeg er fornøyd.