Skjermbilde 2014-02-12 kl. 23.13.51For 10 dager siden skrev jeg «Og da skal jeg le høyt av alle dere forutinntatte bibliotekarer» om hoderystingen som sikkert følger Frøydis Sollid Simonsens debutbok «Hver morgen stiger jeg opp av havet».

Og nå kjenner jeg at jeg bare… pokker heller. Her står dere frem med nettopp denne PERLEN av en bok og sier at den bare er utlånt en eneste gang, og den blir trukket frem som et eksempel på den håpløse innkjøpsordningen, og den er vanskelig å få ut av hyllene? Artikkelen står i Aftenposten i dag.

Skjermbilde 2014-02-12 kl. 23.14.37Her burde jeg sikkert ta tre hundre tusen forbehold, siden jeg jobber i en forening der vi er opptatt av innkjøpsordningen og jeg kjenner alle som uttaler seg i saken. Men målet mitt er ikke innkjøpsordningen. Målet mitt er DERE FJOLS AV NOEN LÅNERE DER UTE SOM IKKE HAR FÅTT MED DERE AT DERE MÅ LESE DENNE BOKEN! Og alle dere bibliotekansatte som ikke har fått med dere at denne boken ikke skal stå på noen hylle, den skal lånes ut. Dette kan dere gjøre noe med. Jeg siterer en av Norges mest inspirerende bibliotekarer, som i bloggpost i går skriver om utlånstallene på Lom bibliotek:

Når det gjeld utlån til vaksne, er lomverar som lånarar flest. Dei er glade i krim (…). Men så startar det som vi er mest glade for. Bøker vi har prata ut av hyllene har kome med på lista over mest utlånte. (…) Formidling funkar! Yes, yes, yes!

Sånn, takk for meg.