Loppemarkedsesongen er over oss (ja, det var faktisk noen bakgårdssalg her i Oslo også, og snart kommer Aschehougs bakgårdssalg på nettet). Jeg er en sånn som sveiper innom fem over halv fire søndag ettermiddag, når det ropes «Kom og kjøp Oslos dyreste poser, og fyll dem med Oslos billigste bøker!

50 kroner kostet posen, og oppi stappet jeg intet mindre enn 17 bøker. Jeg har akkurat kjøpt flere bokhyller, så plutselig har jeg plass…

To bøker kjøpte jeg som jeg hadde fra før, men som jeg nå får finere utgaver av, nemlig Haugtussa av Arne Garborg (denne versjonen illustrert av Håkon Bleken) og Jonas av Jens Bjørneboe.

Jeg kjøpte tre bøker som jeg har på leselisten min, nemlig Stieg Larssons Menn som hater kvinner, Hans Falladas Hva nå lille mann? (gleder meg til nyoversettelsen av Jeder stirbt für sich allein, se Oversetterblogg) og What I loved av Siri Hustvedt.

Noen av bøkene har jeg lest før, men vil ha i hyllen: A thousand splendid suns av Khaled Hosseini, Guden for små ting av Arundhati Roy, Lørdag av Ian Mc Ewan, Hemmelig dagbok for Adrian Mole 13 3/4 av Sue Townsend og Skyskrapersommer av Tove Nilsen.

Noen bøker var jeg bare rett og slett nysgjerrige på: Nini Roll Akers Kvindesind (utgitt på Aschehoug i 1924), Love av Toni Morrison, In the company of cheerful ladies av Alexander McCall Smith og Sameland av Magne Hovden.

Til slutt kjøpte jeg noen bøker som skal inngå i et lite prosjekt frem mot bryllupet, og to små sanghefter utgitt av Arbeidernes opplysningsforbund. Syng i arbeid og fest!