Min indre nazi-arkivar har levd gode dager sammen med lesegleden min. Jeg skal snart prøve disse systemene bokhora skrev om. Nitid har jeg skrevet ned alt jeg har lest de siste årene – ikke noe mer enn dato da jeg leste boken, forfatternavn og tittel på boken. Et lite stikkord nå og da. Og på slutten av året har jeg sittet igjen med en fin liste, en liste over bøkene jeg leste i 2009, i 2010, i 2011… Og ikke i 2012.

Det rykker et sted inni meg, det føles nesten bortkastet å lese når jeg ikke ser resultatet av det måneder senere, men så var det dette med å faktisk skrive noe ned hver gang jeg lukker igjen en bok. Hver eneste gang. Det går bare ikke.

Jeg prøver å holde tritt med bokelskere.no, men det går dårlig. Jeg har heldigvis en huskeliste fra biblioteket, den hjelper noe, men uheldigvis har jeg fått uvanen å lese ikke-bibliotekbøker (!). Så da sitter jeg her, prøver å tenke hva jeg leste på hyttetur, jo, det var Ingrid Bjørnov, Jernmannen, Jon Magnus og Hver dag – men var det noe mer?

Har det noe å si om det var noe mer? Sånn i det lange løp? Blir ikke listen uansett ganske intetsigende om et par år uansett? Eller har jeg laget meg et svart hull av 2012, og så får jeg en ny liste i 2013? Jeg vil gjerne vite hvordan andre gjør dette!