Det er quiz-tid igjen, denne gangen kan du vinne Jern av Torgrim Eggen, utgitt på Cappelen Damm i januar. Samle svar og send dem til quiz@bokmerker.org, og i løpet av neste uke vil vi trekke en vinner.

Denne gangen er temaet litterære ordpar. Du kan selvfølgelig gugle deg frem til det meste, men det er jo morsomst for din egen del hvis du først prøver uten.

1. Forfatteren av Mengele Zoo og Prost Gotvins geometri skrev i starten av sitt forfatterskap en samling fabelprosa. Nå deler den navn med en av verdens mest solgte bøker, skrevet av en brasiliansk forfatter vi ikke har så mye til overs for. Hva heter forfatterne, hva heter boken?

2. Stormannsgale kan de kalles begge to, og begge bøkene har solgt voldsomt, den ene i over 10 millioner eksemplarer, den andre ikke fullt så mange. Begge bøkene er selvbiografier, dog med litt ulike politiske oppfordringer. Den ene boken kom i to bind, den andre dro til med seks. Hvem tenker vi på, og hva heter boken?

3. «Her er så underlig…» er et sitat fra et kjent dikt med (nesten) samme tittel som den sangen som er mest brukt i norske begravelser. Hvem har skrevet denne lyrikken, og hva er tittelen?

4. En britisk klassiker fikk plutselig salgsboom da den ble referert til som Twilight-Bellas yndlingsbok. Forfatterens pseudonym var Ellis Bell, men vi søker det ekte navnet. I tillegg har en Dagbladet-spaltist brukt dette navnet på den ene samlingen av sine tekster om livet som småbarnsmor og gift med en fotballfanatiker. Hva heter hun, og hvilken tittel er vi på jakt etter?

5. (bonusspørsmål, lagt til senere) Den ene skrev om problemet sitt med Ingunn Yssen, den andre har problemer med det meste, og da særlig det byråkratiske rettsystemet han en dag våkner opp til. Hva heter forfatterne, hva heter boken?

Send svarene til quiz@bokmerker.org, vinnersjansene pleier å være ganske store!