Klart for ny runde med quiz. Som forrige gang samler du første bokstaven i hvert svar og sender til quiz@bokmerker.org. Denne gangen er alle svarene basert på fornavnet når jeg spør om personer. NYTT: Spørsmål 4 hadde falt ut, det er nå puttet inn. Dessuten informerer jeg om at det er premie også denne gangen, vi leker ikke butikk!

1. En av Norges mestselgende forfattere er utdannet teolog, og debuterte i 1980 med Kloden dreier stille rundt. Hans seneste bok kom i 2008 og heter Jeg er brødrene Walker. Hva heter han selv?

WhereTheWildThingsAre2. Hva heter forfatteren av barneboken Where the Wild Things Are?

3. I filmversjonen fra 1982 spilles han av Robin Williams, men opprinnelig skrev John Irving om denne mannen uten fornavn i 1978. Hva heter han?

4. I hvilken by foregår Norsk litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene som arrangeres hvert år i slutten av mai og faktisk er Nordens største litteraturfestival?

5. Hva heter forleggeren i Kagge forlag?

6. Denne beskrivelsen er hentet rett ut fra Litteraturvitenskapelig leksikon. Hva er stikkordet for denne forklaringen? «xxx (engl. sl., ‘rype-litteratur’), satirisk litteratur som handler om kvinner i grenselandet mellom ungdom og voksenliv, ofte slagferdige og sårbare, analytiske og følsomme, gjerne på utkikk etter en partner. Sjangeren tar opp forventningspress og livsstilsproblemer på en humoristisk måte.»

7. Hva heter bestevennen til Ruske-Sara?

8. Forfatterne av det som i Dagbladet ble kalt «en solid dose åndelig kvakksalveri» kommer fra Astarte Education, en utdanningsinstitusjon som også har et mer folkelig navn som de bruker på Facebook og Twitter. Hva er det?

9. Hennes første bok het White Teeth, og hun har totalt skrevet tre romaner og vært redaktør for en antologi med erotiske fortellinger. Denne forfatteren fra London har ett av verdens vanligste etternavn – hva heter hun til fornavn?

10. Denne høsten har kusinene Hilde og Linde med samme etternavn gitt ut bøker. Denne familien har flere kjente forfattere på samvittigheten – hva heter bestemoren, som døde i 1985?

11. Hvilket skolefag er det jeg-personen i L av Erlend Loe har lagt sin elsk på?

Ikke fortvil hvis bokstavsamlingen din ser litt håpløs ut – det skal være noen rare kombinasjoner der. Løsningsordet denne gangen er «bare såååååå 2008, ass!», send det avgårde til quiz@bokmerker.org!