Jeg var alltid en lesehest. På det meste var jeg oppe i ca 50 bøker i året, pluss-minus. Nå er jo ikke det store greiene mot Kristins 105, eller Anne-Lines 200, men det var allikevel et anseelig antall. Mer enn to bøker ekstra lesestoff i måneden skal man ikke forlange av en skoleelev.

Så skjedde det noe. Jeg begynte å studere litteratur, samtidig som jeg fikk fri tilgang til internett og tv. Mens bøker ble mer plikt, ble andre kanaler for underholdning mer fristende. Det hele eskalerte i vår, da jeg så et imponerende/skremmende antall serier, men kun leste en halv bok. Det var Wide Sargasso Sea av Jean Rhys.  Et år etterpå kan jeg fremdeles bare anbefale første halvdel av den.

Derfor tenkte jeg å innlede dette nye året og tiåret med et løfte til meg selv. Jeg skal lese mer. Lista over bøker på skal/vil-lese-lista har eskalert så mye at jeg ikke lenger vet hva som er på den, men disse bøkene har jeg i alle fall bestemt meg for at jeg skal lese (ferdig) før vi sier tjue-elleve. Lenkene går til Bokmerker-anmeldelser og tekster.

Åtte bøker som skal være lest før året er over. Det er ikke en gang en bok per måned, så dette burde gå fint. Viktig å ikke starte for hardt, man må heller bygge seg sakte opp.

Har du noen litterære nyttårsløfter?