Processed with VSCO with a6 preset

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du?

Jeg er Silje, språknerd, plateentusiast og vintagedronning.

Utdannet tekstforfatter ved Westerdals ACT, og har i tillegg studert britisk litteratur. Bor for tiden i Tromsø hvor jeg studerer ledelse, innovasjon og markedsføring, men returnerer snart til min hjemby Bergen, hvor min store drøm er å få meg sykkel med kurv som jeg kan ha grønnsaker og bøker i.

 

Hvilket forhold har du til litteratur?

Det er vanskelig å skulle gi en kort oppsummering av hva litteratur betyr for meg. Jeg lært meg å lese som fireåring, og siden det har litteraturen vært min hobby, følgesvenn og tilfluktssted. Jeg lar meg engasjere av litteratur, og leser gjerne mange ulike bøker om gangen. Bøker og magasiner er de fineste gavene jeg får. Det beste jeg vet er å plukke med meg en tilfeldig bok fra biblioteket eller bokhandelen og føle at jeg plutselig har oppdaget en portal til en ny verden.

 

Favorittforfatter?

Jeg vil ikke begrense meg til én forfatter, men kan trekke frem noen av de som har påvirket meg mest. Roald Dahl var den første forfatteren jeg ble skikkelig hekta på, og selv som voksen får jeg ikke nok av historiene hans. En annen forfatter som har betydd mye for meg er Stephen King. Av norske forfattere vil jeg gjerne trekke frem Ingvild Rishøi, Tore Renberg, Victoria Durnak, Stig Sæterbakken, André Bjerke og Heidi Furre.

 

Den siste boken du leste og hatet?

Språket, rytmen og setningsstrukturen er veldig viktig for meg, og jeg er ganske kjapp med å legge bort en bok hvis språket ikke treffer meg. Sist jeg var hjemme, prøvde mamma å få meg til å lese en bok av en lokal forfatter. Den het Jentene fra balletten, og etter fem sider forstod jeg at jeg ikke kom til å klare å fortsette.

 

Hva har du lyst til å skrive om på Bokmerker?

Jeg har lyst til å skrive om leseglede, om hva litteratur kan være og bety, og hvorfor det er så himla viktig med bøker. I tillegg vil jeg skrive om forfattere og forfatterskap, språk, poesi og litterære aktualiteter. Det er viktig for meg å fremme ideen om at det finnes en bok der ute for alle, og at litteratur kan berike livene våre på måter ingenting annet kan. (Og kanskje litt om designet og layouten på bøkene, som også er et veldig spennende tema.)

 

Hva leser du nå?

Nå holder jeg på med to forskjellige bøker. Orgien, og andre fortellinger av Nina Lykke, som var et mammutsalg-funn. Jeg liker den veldig godt så langt! I tillegg leser jeg What Alice forgot av Liane Moriarty, som er lettlest og underholdende. Bøkene som står øverst på ønskelista nå er Ungdomsskulen av Heidi Furre, Dammyr av Victoria Kielland og Eneste av Silje Aanes Fagerlund.