Det er lenkedagen i dag. Desember er en hektisk tid, det skjer mye både på nettet og i det virkelige liv.

War of the Worlds i posterversjon. Bilde fra io9.

Postertext er en fantastisk ide. Hvem vil vel ikke ha en poster med en hel roman, der teksten danner et bilde relevant for romanen? De har allerede en masse flott utgaver, inkludert klassikere som Pride and Prejudice, The Great Gatsby og Metamorfosen. Dessverre leverer ikke siden til Norge enda, men de jobber med saken. Antar at de utvider til hele Europa i løpet av kort tid, dette ser ut til å ta av ganske raskt. Det store spørsmålet er vel egentlig hvilken bok jeg vil ha på veggen, jeg lider alt av valgets kvaler.

Jeg har falt helt for denne bloggen; Gestalt Mash. Forfatterne liker nesten akkurat det samme som meg, men er bedre til å uttrykke seg. Jeg vil særlig anbefale de fantastiske anmeldelsene av The Sandman, av en førstegangsleser som virkelig får til en litterær analyse av tegneserien. Ellers sjekker jeg også innom hver dag for oppdateringer av den kritiske gjennomlesningen av A Game of Thrones, tidenes beste fantasy-bok.

Apropos den overnevnte fantastiske boka… innkommende nerdgasme:

Tyrion Lannister har en dårlig dag...

HBO slapp en 12 minutter lang forhåndsvisning av TV-serien basert på boka natt til mandag. Serien involverer folk som Sean Bean, Lena Headey, Aidan Gillen og Peter Dinklage, og med HBO bak rattet kan dette raskt bli neste års store TV-begivenhet. Fantasy-sjangeren har lenge slitt med å oversettes til TV-skjermen, men jeg kan tenke meg få bøker som passer bedre til en HBO-serie enn George R.R. Martins kyniske politiske thriller satt i en fabelversjon av England under Rosekrigene. Beskrevet som Sopranos i Midgard, eller mer riktig som en familietragedie med drager, dette er fantasy-bøkene som inverterte alle klisjeene. Jeg håper bare at HBO greier å overføre intrigene til skjermen uten for mye ost. Foreløpig ser det bra ut.

Dessverre kommer nok ikke serien til Norge med det første, men den kommer på TV i England og USA rundt april 2011.