Georg Johannesen døde julaften, 2005, i verdens fysikk og friluftstliv-år. Han etterlot seg fem romaner, syv diktsamlinger, 12 sakprosabøker og vant en rekke priser for sin diktning, blant annet Halldis Moren Vesaas-prisen i 1999.

Jeg oppdaget Georg Johannesen i 2007.Jeg hadde låst meg ute, og vandret mellom rekkene av bøker i Bjørn Ringstrøms Antikvariat. Der, i en bortgjemt tilbudseske, lå Georg Johannesens diktdebut Dikt 1959. Jeg begynte å bla, og havnet til slutt på diktet under. Ett av mine absolutt favorittdikt.

«Et dikt om tid»

Hvor er den samlet
den tid jeg ventet
på glede og sorg?

/

På innsiden av min hud
har mitt blod rullet
forbi meg i dråper
sammen med sekundene

/

Hvor er de
brune fuglene som
fløy, nesten til
horisonten?

/

Alltid forsvant de
uten å komme frem:
Aldri kommer jeg mer
til den jeg var