Et lite krimdrypp fra meg på tampen av formiddagen.

Jo Nesbø er nominert til den amerikanske krimprisen Edgar Allan Poe Award for boken Sorgenfri (2002). Boken, som på engelsk har fått tittelen Nemesis, er utgitt i over 140 land. Den finner sted i Oslo, hvor en bankraner brutalt skyter ned en ansatt under et ransforsøk. Harry Hole og hans team aner imidlertid ugler i mosen når de får se overvåkningsvideoen, og saken tar plutselig en helt ny retning. Samtidig prøver Harry å bevise sin uskyld i en annen mordsak. God krim, bra forfatter. Bokmerkerredaksjonen gratulerer selvsagt Jo Nesbø med nominasjonen og håper det går veien.

Tidens vårliste avslører at Sue Grafton er kommet til U i sitt endeløse alfabetiske prosjekt. Det spørs imidlertid om U for understrøm bør være den første krimboken du tar med deg på sengen i år. I forlagets oversikt står det nemlig at «hennes trofaste lesere kan se frem til nok en spennende historie med Kinsey Millhone». Trofaste lesere sluker jo hva det skulle være, gjør de ikke? Undertegnede kom seg bare til F, og sjansen for at oppskriften har endret seg noe særlig på de siste 15 bokstavene, er vel heller liten. Men hurra for et morsomt prosjekt.

Ellers melder alle forlagene om flere krimutgivelser i god tid før påske. Det er få store norske navn på listene, men redaksjonen gleder seg til sangeren Øystein Wiiks krimdebut med Dødelig applaus, som foregår på Operaen i Oslo. Skuespill og mord er beste oppskrift! Selvsagt kommer vi tilbake med mer krimskrams og anmeldelser utover våren.