Påsken er kanskje årets kosteligste tid. Med vår i luften, snø på fjellet (og ikke i byen) og god mat på bordet er påsken tiden for rekreasjon. Da må det også for mange en liten dose krim til. Men hva skal man velge? Vi presenterer her noen nyheter av året og ønsker våre lesere en kriminelt god påske.

Dødelig applaus av Øystein Wiig
Gyldendal
Operasanger Øystein Wiig debuterer i vår med boken Dødelig applaus, som foregår i operamiljøet i Oslo. Boken starter med et mord under Puccinis Tosca. Mordet skal få ringvirkninger i operamiljøet langt utover Norges grenser. Wiig sier til NrK at hans litterære forbilder er Edgar Allen Poe, Joseph Roth, Coetzee og Gert Nygårdshaug. Dermed er det duket for riktig spennende operakrim.

Kvinnen i plast av Kjell Ola Dahl
Gyldendal
Ny bok fra Kjell Ola Dahl. En kvinne blir funnet død i en container, skåldet og pakket inn i plast. Førstebetjent Frank Frølich må tilbake til sin egen mørke fortid for å finne svar på gåten. Et gjennomgående tema i boken er menns grusomhet mot kvinner.

Røde knokler av Ann Jones
Vigmostad og Bjørke
Ann Jones seneste bok foregår på en liten øy på Shetland, hvor en ung arkeolog finner beinrester. Like etter blir en gammel dame drept. Har de to hendelsene noen sammenheng? Spor fører tilbake til krigen, og politietterforsker Jimmy Perez må nøste i gamle familierelasjoner med lite hjelp fra lokalbefolkningen for å nå til bunns i mysteriet.

Tulipanviruset av Daniëlle Hermans
Tiden
Med tulipankrakket i Nederland i 1637 og et mord samme år danner bakteppet for mordet på en nederlandsk kunst- og antikvitetssamler i London 2005. Nevøen til den døde skjønner at det må være en sammenheng mellom fortiden og nåtidens mysterier, og blir snart jaktet på av både Scotland Yard og en leiemorder i sin søken etter sannheten om onkelens død.

Hypnotisøren av Lars Kepler
Cappelen Damm
Hypnotisøren, skrevet under pseudonymet Lars Keppler, har hatt stor suksess i Sverige og er på rekordtid solgt til hele tretti land. Det lukter suksess. Vår anmelder var rett og slett begeistret.