Og jeg klarte det. Jeg er med andre ord udødelig. Jeg kan klare alt. Det er ingenting som stopper meg lenger. Jeg vil understreke hvor mye det hjalp å bruke guiden fra ebokhylla mi. Jeg skylder henne det meste!

Utgangspunktet er bildet til venstre her. Og jeg bare «Det MÅ gå an å få norske romaner i et mer håndterlig format enn det der! Jeg kommer til å få senebetennelse hvis jeg skal begynne på denne!»

Jeg har hørt mine ting om norske e-bøker. Du har sikkert hørt dem, du også. Men jeg har også nylig hørt Kristenn Einarsson (leder for Forleggerforeningen) si at nå er det superenkelt å kjøpe e-bøker (til hvilket Ida Jackson svarte et høylydt HAH!) Og jeg ville ha norske e-bøker. Så her er min ferd til norske e-bøker på Amazon Kindlen min. 35 minutter tok det.

Skritt 1: Finne bok jeg vil lese! Det var ikke så vanskelig. På Aschehoug sin side sto det bare «Gå til www.bokskya.no for å se hvem som tilbyr ebøker.» Det var ingen lenke. Men jeg kan heldigvis skrive inn adresser i adressefeltet selv.

Hei Bokskya! Hyggelig å treffe deg, jeg har hørt mye om deg. Og… vel, jeg har sagt dumme ting, du har sagt dumme ting – la oss starte med blanke ark og fargestifter, hva? Flott! Men… Nå forteller du ikke hvor jeg finner boken? Jeg må søke selv i alle disse systemene? Okei…

Jeg søkte, og fant den billigst hos Bokkilden. Hei Bokkilden! Deg kjenner jeg fra før. Dette blir bra.

Jeg legger i handlekurven, og går mot kassen…

Så har jeg selvfølgelig glemt passordet mitt til Bokkilden, og må prøve etpar ganger. En vanlig del av prosessen.

Hurra! I can haz e-bok!

Hurra! Jeg finner e-bok! Og laster den ned! Snart i mål!

Legger filen over til kindlen. Det funker… ikke. Litt for optimistisk der. Okei, greit, det er tydeligvis noe mer som skal til.

g-o-o-g-l-e-.-c-o-m….

Herrejemini og takk frelseren for denne guiden her. Ebokhylla mi, du fortjener all åtgaum og jordisk gods. En femtrinns guide! Med installasjon av bare tre programmer! Vel vel, her er det bare å sette i gang!

Jeg hadde ikke Adobe-konto. Det har jeg nå.

Og jeg kan logge inn med min nye konto! Tjoho!

Laster ned program 2 for dagen: Calibre.

Sånn ser det ut når man laster ned på en Macbook, altså.

Finne ut hva slags Kindle jeg har, greit, greit, kakebit. (Ekstremt observante lesere legger kanskje merke til at plutselig er twitter i bakgrunnen. Jeg skrøt.)

Øh, finne e-postadressen til kindlen min – ikke like liten kakebit. Jeg måtte gugle, inn i hjelpesenteret til Amazon, ut igjen, inn igjen, og til slutt fant jeg en knapp der jeg fant ut at det var egentlig en logisk adresse. Nå har jeg glemt hvor jeg fant det, så sorry, hvis noen andre sliter med det samme.

Den enkle femtrinnsguiden viser seg å ha endel underpunkter.

Se så flink jeg er til å laste ned programmer! Skulle tro jeg hadde gjort det før!

Calibre! Finne ut hvor man legger til installerte plugin-filer! Det tok litt tid (3 minutter, som man kan se av uret.)

Errormeldinger som ikke egentlig var errormeldinger, bare informasjon om prosessen. 2 per plugin. Trykket 10 ganger OK her.

Milde masurka. Bok i leselig format! Nå gjelder det bare å få den på kindlen.

Inn i Calibre med boken.

Ut med epub, inn med mobi.

Ikke så mye annet å si her enn at nederst til høyre vises det at prosessen er i gang.


Hurra!

Det ble litt knoting på slutten også, men jeg ble så entusiastisk at jeg lastet ned to nye e-bøker i samme slengen. Så var det bare å legge det over på kindlen. Lykke!