De som kjenner meg vet at jeg ikke eier så mange bøker. Jeg har ikke helt sett poenget. Biblioteket er min beste venn, og der kan jeg jo låne alle bøkene jeg har lyst på, så hvorfor skal man orke å kjøpe dem. Det er ytterst sjelden jeg i det hele tatt er i en bokhandel, og jeg har alltid regnet med at det er fordi jeg ikke er interessert siden jeg rett og slett ikke kjøper bøker. Men det var før jeg var på Barnes & Noble på Union Square i New York. Det viser seg at jeg elsker å henge ut i bokhandelen, jeg var der i en og en halv time og snuste på forskjellige bøker. Hvis norske bokbutikker hadde vært litt som Barnes & Noble hadde jeg kjøpt flere bøker, for det var så mange bøker der jeg visste jeg ikke ville finne på biblioteket. Det var kjempestort (fire etasjer), smekkfullt med all verdens bøker og bokrelaterte produkter, og folk leste overalt. I tillegg er bøker billigere, så man kan kjøpe flere (og ja, jeg er for deregulering av bokmarkedet). Så, norske bokhandlere, det er ikke meg, det er dere!

Første etasje er et stort og lyst rom med bøker på utstilling overalt

Første etasje er et stort og lyst rom med bøker på utstilling overalt

På veggene har de pyntet med malerier av bokomslag

På veggene har de pyntet med malerier av bokomslag.

De selger kort beregnet for melankolikere

De selger kort beregnet for melankolikere.

Solide hyller med plass til store bøker

De har solide hyller med plass til store bøker.

En stige du kan bruke for å nå de øverste bøkene

En stige du kan bruke for å nå de øverste bøkene.

Det er folk som leser overalt.

Det er folk som leser overalt.

Under tittelen "Gifts for the reader" kan man finne mange ting

Under tittelen "Gifts for the reader" kan man finne mange ting.