DSC_0293Forrige uke presenterte jeg en av mine nyoppdagede yndlingsbokbutikker i Berlin, nemlig den nyeste filialen til Shakespeare and Sons. Da jeg var i Mitte tidligere denne uken tok jeg så klart den obligatoriske turen innom Ocelot. Denne er, som det står på skiltet, ikke bare enda en bokbutikk. Den rolige atmosfæren, jazzmusikken i bakgrunnen, den luftige og ryddige (men langt fra kjedelige eller sterile) oppstillingen frister meg (med stor fare for blinking i klisjévarsleren) til å kalle dette en oase.

DSC_0307Her finner du kokeboken du har vært ute etter, den perfekte gaven til en liten krabat, noe for den pretensiøse, den filosofiske, pluss for den gode, gamle lesehesten. Det er en god blanding av tyske og engelske bøker, en del oversatt, også av norske forfattere. Hva med en Espedal på tysk? Dessuten har de utvalgte papirartikler og fine kort.

DSC_0302Ocelot er, som Shakespeare and Sons, en blanding av kafé og bokbutikk, der kafeen er i fremre del av butikken. I tillegg er det er rekke små myke sitteplasser inne mellom bøkene i butikken, som bare innbyr til å slå seg ned og bla i bøkene.

Denne gangen ble det bare et postkort på meg. Men vi skal ikke se bort i fra at julegaveshoppingen kommer til å finne sted på Ocelot i år.

DSC_0306

Ocelot

Brunnenstraße 181

10119 Berlin-Mitte

U Rosenthaler Platz

Man-lør 10-20