Søsteren min er 17. Hun leser ganske mye, men ikke forferdelig mye, og jeg prøver stadig å pushe bøker på henne.

For en uke siden lyktes jeg med The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Jeg var også 17 da jeg leste den første gang og ble kjempebegeistret, men det viktigste argumentet er nok at hennes ganske-søte-kamerat elsker boken.

Og da begynte jeg å tenke på hvilke bøker man bør lese for å imponere de riktige guttene. Hvilke bøker bør 17 år gamle jenter ha lest hvis de skal kunne stå med en øl i hånden 21 år gamle og få oppmerksomheten til han beste fyren på festen fordi de også kan le av at man bør ta med seg et håndkle?

Først og fremst må vi definere «de riktige guttene». Enkelt tror jeg at jeg kan si at det er de som kommer til å ta ut 50/50-foreldrepermisjon. Andre definisjoner tas gjerne imot.

Litt idémyldring blant venner har gjort at jeg er kommet opp med denne foreløpige listen:

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams
Noe av Agnar Mykle, gjerne Sangen om den røde rubin
Beatles – Lars Saabye Christensen
Jens Bjørneboe (Bestialitetens historie eller Haiene?)
Noe av John Irving

Erlend Loe ble stemt ut av listen fordi _alle_ har lest ham, også hun pene jenta du konkurrerer med. Kanskje hvis du prøver deg på Muleum i stedet for Naiv. Super?

Innspill tas imot med glede. Kanskje særlig hvis du var en sånn gutt på videregående. Hva skulle jentene lese for å sjekke opp deg?

*Disclaimer: Man skal selvfølgelig lese bøker fordi bøker er bra og du skal ikke lese bøker du hater. Men jeg har fått mange gode leseopplevelser når jeg leser noe for å imponere andre. Moby Dick, for eksempel. *