Det er nesten 20 grader på Torshov, luftfuktigheten har forsvunnet som… vel, dugg for solen, og i Torshovparken ligger leserne strødd. Jeg tok med meg penn og papir og fant ut hva som ble lest i tretiden første pinsedag.

Det kan se ut som dette var vår unnskyldning for å poste bilder av pene, lettkledde damer på Bokmerker.org. Men jeg sverger på at jeg lette etter mannlige lesere, men den eneste jeg så sovnet før jeg rakk å komme bort til ham. Og da kunne jeg nesten ikke dunke borti ham heller.

BIRGIT

Jeg leser Dronningofferet av Hanne-Vibeke Holst. Jeg plukket den opp i bokhandelen i går, og det var egentlig litt tilfeldig. Men den er veldig fengende. Den har ingen kapitler, men skifter synsvinkel. Derfor må man jo bare lese videre!

HELLE

Jeg leser Rødstrupe av Jo Nesbø. Jeg tok den med meg fordi det er en pocketbok, og det er mest praktisk når man skal lese ute om sommeren. Den er veldig bra. Og den ble jo kåret til tidenes krim i 2004, står det her, så da kan ikke jeg være den eneste som synes det.

STINA

Jeg leser Gjenferd av Jo Nesbø. Jeg kjøpte den i går og har allerede lest 170 sider, så dette er spennende! Jeg har lest mye av Jo Nesbø før og liker særlig Harry Hole-bøkene hans. De to tidligste bøkene foregikk mest i utlandet, men nå foregår det mest i Oslo. Jeg liker det godt, at jeg kjenner igjen gater og steder. Og det gjør ingenting at solen skinner når man leser krim!

TINA

Jeg leser en jentebok av Jill Mansell. Det var Bergljot som hadde den med, og jeg hadde glemt bok selv, så jeg lånte den av henne. Jeg liker den godt, for den er enkel og underholdende. En sånn bok man kan lese i parken dagen derpå…

BERGLJOT

Jeg leser Menneskefluene av Hans Olav Lahlum. Jeg lånte den av en venninne. Jeg liker at det er en historisk krim, og ikke bare sånn standard Nesbø-greier. Men jeg skal jo lese den nye Gjenferd også. Jeg venter bare på at den kommer i pocket, for den er altfor dyr nå! 400 kroner eller noe!

HELLE

Jeg leser Voldtatte følelser av Hanne Dahl. Det er en slags selvbiografi hvor hun forteller om det som har skjedd med henne. Jeg har lest den før, men liker den veldig godt. Den handler om alt det fæle som kan skje i et norsk, kristent miljø. Det er mye tortur og fælt å lese om, men samtidig er det en solstråle der – et håp om at det kan gå bedre. Jeg anbefaler den sterkt!

Selv satt jeg med Doktor Proktors prompepulver, og bidro dermed til å krone Jo Nesbø til Torshovparkens lesekonge. Men det var ingen som spurte meg.

Hva leste du i parken i dag?