Regn og høstfarger går godt sammen med hørespill og en stor kopp te, enten det er på radio eller internett. P1-krimmen sender for tiden Din eneste venn av Jan Mehlum. Alle fire episoder er allerede tilgjengelig i nett-tv, så her er det bare å meske seg. Også P2-teatrets sendinger legges ut på nett. Først ut er et stykke av Lars Saabye Christensen.

P2-teatret hadde altså lørdag premiere på sitt nyeste stykke Chet spiller ikke her, som bygger på Lars Saabye Christensens teaterstykke med samme tittel. Hovedrollen spilles av Thorbjørn Harr, som også har regissert stykket. Episoden ligger i nett-tv, selvsagt.

Foto: NRK

Din eneste venn av Jan Mehlum er inspirert av Fritz Moen-saken. Reidar Larsen har akkurat sluppet ut av fengsel, hvor han har sonet en lang straff for mordet på to unge jenter, men noen aner ugler i mosen. Advokaten og helten i Mehlums bøker Sven Foyn blir kontaktet av den unge journalisten Miriam Lange. Hun er overbevist om at Reidar Larsen slett ikke var skyldig, men at bevis ble plantet mot ham. Sammen med Foyn graver hun seg tilbake i tid for å finne sannheten om hva som skjedde. Spennende underholdning en lørdags formiddag.

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

P1-krimmen sendte tidligere i år den klassiske krimgåten En dame forsvinner i to episoder. Handlingen finner sted på Orientekspressen, hvor unge Iris Carr helt tilfeldig møter den hyggelige Miss Froy. De to drikker te i restaurantvognen, og like etter forsvinner den gamle damen. Det merkelige er at ngen andre på toget vil innrømme å ha sett snurten av henne. Eneste håp for Iris Carr er at hun klarer å overbevise de to herrene Max Hare og Professor Wilberforce om at hun har rett, slik at hun kan redde Miss Froy.

Til slutt kan vi melde at Jules Vernes klassiker Jorden rundt på 80 dager ennå ligger ute i sin helhet, til glede for alle eventyrlystne.