Ok, så vant ikke Johan Harstad Brageprisen i år, den var det Gaute Heivoll som stakk av med, og vår oppfordring om at Johan Harstad skulle få æren, berømmelsen og de 75.000 kronasjene ble ei lagt merke til av juryen. Sånn kan det gå. Men denne delen av redaksjonen gir aldri opp håpet på herr Harstad. Hun går så langt som til å bestille et lass, og da mener vi et lass med pocketbøker skrevet av selveste Johan Harstad til bokhandelen der hun jobber, og stiller dem opp så du får dem midt i fleisen. Om du bor i Oslo og ikke har fått med deg at Johan Harstad er mannen å lese bøkene til enda, så skal det altså skje nå. «Vi skal frelse folket med Ambulanse, Buzz Aldrin og Hässelby!» sa jeg til Gyldendal og de pakka 200 bøker og shippa dem avgårde til den bittelille bokhandelen på hjørnet.

Og som toppen av kransekaka, frostinga på muffinsa, cocktailbæret på toppen av kremen på toppen av milkshaken, så la jeg altså inn et bud på fBay da Brage-pin’en til Johan Harstad lå ute for salg, og jammen stakk jeg ikke av med seieren.

Men hva skal man med en Brage-pin, egentlig?

Sette den i et glassmonter i bokhandelen med en liten plakett under? Legge den i den rare skuffen i skrivebordet mitt der alle de andre tingene jeg har kjøpt opp igjennom og som jeg ikke veit hvor skal også ligger? Gå med den? Pakke den inn og gi den tilbake til Harstad i julepresang med et lite kort der det står at for meg er han alltid en vinner? Mulighetene er mange, og heldigvis skal fyren nok skrive hundrevis av bøker til, som jeg skal fortsette å bestille i bunkevis til butikken min, for han trenger jo tross alt ingen bragepris, ei heller noen brage-pin, for å være en av de beste forfatterne som norsk litteratur har å by på i dag.