Jeg setter pris på alle tiltak som gjør bøker mer tilgjengelige for folk. Så derfor blir jeg glad for pressemelding fra Bazar forlag: De har inngått avtale med Selecta, som har kaffe- og sjokoladeautomater. Nå blir det bøker i alle de åtti automatene på tog- og T-banestasjoner i Oslo. De starter med Saras nøkkel og Agincourt, som allerede har solgt ganske bra i Norge, «slukeromaner» som forlagssjefen kaller dem.

Jeg er som sagt begeistret over tiltaket, men jeg tenker også på at dette er et klassisk overgangstilbud: Det bør ikke (krøss med fingra og i taket) ta altfor lang tid før vi faktisk kan dekke «fysen på noe godt å lese» med e-boklesere som kan kjøpe norske bøker til en overkommelig penge. Brusautomatene består nok, de kan vanskelig erstattes av noe digitalt, men e-optimist som jeg er tror jeg bokautomaten kommer til å se fryktelig morsom og avleggs ut om få år. Vel, det er i alle fall lov å håpe. Ikke se bortfra at jeg plutselig står der med en Bazar-pocket.