Axe Cop
Malachai Nicolle og Ethan Nicolle
5 episoder, 2010

I will chop your heads off!

Jeg kunne ha skrevet noe veldig seriøst om en relativt ny og spennende tegneserie jeg har begynt å lese, The Unwritten. I stedet vil skryte hemningsløst av den mest fantastiske tegneserien noensinne laget, nylig publisert på nettet.  Dere får skylde på Kristin, det var hun introduserte den for meg.

Jeg snakker selvsagt om Axe Cop, skrevet av Malachai Nicolle (5) og tegnet av broren hans, Ethan Nicolle (29).  Aldri har det vel fantes en bedre kilde til inspirasjon enn fantasien til en femåring, og brorens alvorlige tegninger er en flott kontrast til den lekne og absurde handlingen. Serien minner meg om hvordan jeg lekte som femåring, med helt ubundet fantasi.

Axe Cop må nærmest oppleves  for å forstås. I korte trekk er handlingen at Axe Cop finner en øks, og bestemmer seg for å bekjempe kriminalitet. Sammen med sin følgesvenn Flute Cop/Dinosaursoldat/Avokadosoldat (han er min favoritt) utforderer Axe Cop grusome motstandere som Evil Flying Book, Bad Santa og ikke minst den forræderiske Telescope Gun Cop. Teksten er for det meste hentet rett fra Malachais forklaring av handlingen, transkribert av Ethan, og leses derfor som en femårings fortelling illustrert av en voksen serietegner. Kombinasjonen er fantastisk, og så morsom at jeg nærmest sprutet kaffe over tastaturet da jeg leste den. Om du ikke ler av «Axe Cop with Lemon» eier du ikke humoristisk sans.

Bare 6 episoder er tegnet så langt (1-5 og nummer 0), men forhåpentligvis vil Malachai snart fortsette historien. Jeg klarer nesten ikke å vente. I mellomtiden, les Axe Cop! Ellers hugger han hodet av deg.