#love #TagsForLikes #TFLers #tweegram #photooftheday #20likes #amazing #followme #follow4follow #like4like #look #instalike #igers #picoftheday #food #instadaily #instafollow #like #girl #iphoneonly #instagood #bestoftheday #instacool #instago #all_shots #follow #webstagram #colorful #style #swag

Eh, ja. Sånn kan det se ut på instagram. Men det kan også se slik ut:

bøker på instagram 1bøker på instagram 2

Jeg har begynt å bruke Instagram mer og mer for litteratursamtaler. Ja, jeg blogger her på Bokmerker og får jo snakket endel om bøker på nettet, og i tillegg har jeg Facebook og Twitter – men jeg har funnet ut at Instagram er stedet for å diskutere litteratur for min del. (Brukte bokelskere en stund – men det å logge inn et ekstra sted, det ble bare for mye.)

Grunner til at Instagram er et fint sted å diskutere bøker:bøker på instagram 3

– Det er øyeblikksbilder, det handler først og fremst om å vise frem hva som skjer her og nå. Sånn ligner det på Twitter-merkelappen #bokfredag.

– Men på Instagram har du mye bedre plass til å skrive og dermed også formidle! På twitter er du begrenset til 140 tegn. På Instagram har du et bilde der du kan vise bokforside eller et sitat fra boken, og i tillegg kan du skrive så mye du vil.

– Instagram handler om inspirasjon. Enten det er føttene dine i Indiahavet, frokosten til @idafrosk eller #stakkarsoss: Folk henger der for å få tips og godfølelse. Bøker er godfølelse, banna bein.

– Gitt at du har riktige følgere/venner på Instagram er det veldig lett å skape diskusjon på Instagram. Det er lav terskel for å diskutere en bok du selv har lest eller har hørt noe om. Lavere enn kommentarfeltet her, for eksempel.

– Det er lett å kombinere bøker med livet ditt ellers, du kan ta bilde av frokosten din med en bok eller ha et sitat midt blant bilder av hunden din.

Minus med Instagram

– Du kan ikke ha lenker i teksten, som på Twitter eller Facebook. Dermed må jeg skrive «Les hele omtalen på bokmerker.org», men det krever at man husker «bokmerker.org, bokmerker.org, bokmerker.org…», lukker Instagram-appen, åpner nettleser, skriver inn adresse…

– Den ENE store taggen for lesetips mangler. Jeg har brukt #lesetips, #bokanbefalinger, #leselykke… Men jeg er ikke sikker på hvor mye de faktisk brukes. Skal vi bestemme oss for én, folkens?

 

bøker på instagram 4

Hva med deg? Forteller du på nettet om bøkene du leser?