… må de skrives. Og noen av oss gærninger som går med en bok i magen bruker NaNoWriMo til å få den ut. NaNoWriMo står for «National Novel Writing Month», men egentlig burde det hett InNoWriMo nå, for dette er internasjonalt! Bare i Norge har nanoene skrevet 2 800 000 ord på 1 uke.

Dette er ikke noe mer mystisk enn at det er ganske ensomt å skrive, og det kan være riktig fint med mange mennesker å diskutere med, og gjerne småkonkurrere litt med også. Du skriver rett og slett i ditt vanlige word-dokument (eller hva du nå skriver med, jeg bruker OpenOffice), og hver dag legger du inn på nettsiden hvor mange ord du har i dokumentet ditt. Dermed kan du, med litt pågangsmot, se den fine grafen vokse. Målet er 50 000 ord på 30 dager. Det betyr 1667 ord hver dag.

Det er ikke for sent å slenge seg på. Du får ingen bot av å ha for få ord, og i verste fall har du ikke færre ord enn da du startet. Selv trenger jeg alltid å skrive litt ukritisk når jeg begynner på et prosjekt, og dette er det første året jeg har kunnet delta – for november er jo også eksamensmåned!

Her kan du lese en fin tekst som Linn Strømsborg har skrevet om saken, og her finner du det norske forumet for nanoere.

Sånn på tampen kan jeg også anbefale «Written? Kitten!»

Skjermbilde 2013-11-07 kl. 16.05.47På writtenkitten.net skriver du inn teksten din, og for hvert 100. ord får du et nytt bilde av en kattunge. Jeg trodde ikke det skulle være så gøy som det var. Og jeg er ikke en gang spesielt glad i katter! Tenk om det var Written? Book porn! Akk, det ville vært bra!