formidlende omstendigheterFor fjorten dager siden startet LM bloggen Formidlende omstendigheter. LM er «oversetter, manusvasker, Nanowrimo-ML, boksluker, romanforfatter in spe» og bosatt i Sverige. Selv med bare fire blogginnlegg på samvittigheten vil jeg gjerne anbefale denne bloggen. Lovende takter og morsomme perspektiver.

Men i dag skal jeg altså være morder. Følge forfatterens fotspor inn i hodet til monsteret som har torturert og drept seks unge kvinner, inn i det mørke kjellerrommet hvor han i dette øyeblikk holder den sjuende fanget, lenket til veggen, vettskremt og desperat. Jeg har stoppet ham på terskelen, og der står og står og står han, med kniven i hånden, mens jeg sitter og ser ut av vinduet og nynner med til musikken og henger tankene fast i skravla som går utenfor, og prøver å fordrive lukten av blod og fornedrelse med varme dufter av skyllemiddel og kaffe. Før eller siden må jeg bli med ham inn. Bare ikke ennå. Om en stund. Etter lunsj. Kanskje i morgen. For i dag skinner sola.

Fra posten «Arbeidsvegring«.

Mens vi er inne på oversetterbloggere sniker jeg inn et tips om Oversetterbloggen. Et flott eksempel på en litteraturblogg som virkelig gir noe ekstra.