Silje

Hvordan forholder du deg til bokhøsten?
Det er typisk meg å være veldig gira i august-september, og så overveldet i oktober-november at jeg lar bokhøst være bokhøst og leter frem noe fra i fjor, eller en god klassiker. Flest bokhøst-bøker leser jeg i desember eller i løpet av året etter.

Hvor finner du leseinspirasjon for årets bokhøst? Siden jeg blogger og jobber i bokhandel blir jeg påvirket fra alle kanter; e-poster og kataloger fra forlag, intern info fra kjeden, anmeldelser, høstmøter og andre arrangementer, tips fra kunder og kolleger, eller på nett på Bokelskere, Facebook og Instagram. Jeg er litt dårlig på å følge bokblogger fast, jeg tror litteraturbloggen til Deichmanske bibliotek er den jeg er oftest inne på. oyehauggunnhilddraumeskrivarliten

Har du lest noen av høstens bøker, enda?
Jeg har lest Gunnhild Øyehaugs Draumeskrivar, og for en fin bok det er! Og så har jeg lest Hvitverk av Athena Farrokhzad, Døden og andre tiggere av Anne Helene Guddal og Marie Auberts Kan jeg bli med deg hjem. Nå leser jeg den siste boken i Napoli-serien til Elena Ferrante.

Hvilke bøker gleder du deg mest til?
Cesár Aira: Den rosa kjolen; Spøkelser; Festival
Édouard Louis: Voldens historie
Vigdis Hjorth: Arv og miljø
Ylva Ambrosia Wærenskjold: Syv somre og femten vintre

 


 

Mari

du_dor_ikke_cover_300dpi_1024x1024Hvordan forholder du deg til bokhøsten? Før jeg begynte å blogge for bokmerker, passerte den med nesten null oppmerksomhet. De siste årene har jeg blitt spent og gira. I fjor var jeg flink til å se gjennom forlagskataloger, mens i år er det gjennom Instagram jeg har fått med meg flest tips. I tillegg har jeg gledet meg veldig til Linn Strømsborgs tredje bok, endelig kommer den!

Hvor finner du leseinspirasjon for årets bokhøst? Jeg blir faktisk påvirket av gode e-poster fra forlagene, men mest inspirert blir jeg av Instagram. Mine favorittfolk der er @magpaaeventyr, @lenarambo og @bokfiol. I tillegg er det gøy å følge @ubok_no,. Også vil jeg slå et slag for podkasten til de tidligere bokmerkene Lena og Kristin, Folk som liker bøker, hvor man nå leser Coeur de Lion av Ariana Reynes, gjendiktet av Anna Kleiva. Du finner forresten Kristin på Instagram også @storrusten.

Har du lest noen av høstens bøker, enda? Nei, det har jeg ikke. Her i huset er den nyeste fullførte bok Tambar har bursdag av Tor Åge Bringsværd og er illustrert av Lisa Aisato. Den syns nemlig vesla på 3 måneder har så fine farger.

Hvilke bøker gleder du deg mest til?
Linn Strømsborg – Du dør ikke (les omtalen min av hennes andre bok Furuset )
Marie Aubert – Kan jeg bli med deg hjem? Føler alle leser den på insta om dagen og den får mange lovord fra folk som liker det samme som meg.

 


 

empty-bookGeir

Hvordan forholder du deg til bokhøsten? Dette spørsmålet får nesten bibelske proporsjoner. For meg er bokhøsten å ligne med et elveleie uten vann, men så kommer tropestormene og skaper springflo. Vannet renner forbi og skaper kaos, før det så er borte igjen. Bokhøsten kommer på meg så jeg knapt rekker å puste, for så å være over igjen nesten uten at jeg har fått med meg noen ting som helst. Det skjer hvert år. Det eneste unntaket er Booker-kortlistene, men der er spenningen mest om det dukker opp nye spennende forfattere, eller om det er Julian Barnes eller J. M. Coetzee som vinner i år igjen. Nei, bohøsten har liten betydning for mine lesevaner.

Hvor finner du leseinspirasjon for årets bokhøst? Som medlem i Bokmerker-redaksjonen får jeg jo for første gang direkte tilgang til et utall e-postmeldinger fra markedsavdelingene i forlagene, og det gir meg jo innblikk i hva som kommer. Av en eller annen grunn henger jeg meg opp i det gamle, og har fått med meg at Helene Uri og Vigdis Hjort har kommet med nye bøker, og så har jeg blitt advart om at Erik Fosnes Hansen og Karl Ove Knausgård har det samme, så der er hvert fall et par bøker å unngå. Jeg håper den store norske Afrikaromanen snart dukker opp, men den kommer nok ikke denne høsten heller.

Har du lest noen av høstens bøker, enda? Nei.

Hvilke bøker gleder du deg mest til? Det er jo vanskelig å glede meg til noe jeg ikke har oversikt over enda, men jeg får faktisk lyst til å lese en av bøkene til en av de sinte middelalderske kvinnene. Krutt er bra.

 Linda 

Hvordan forholder du deg til bokhøsten?
Åh, «bokhøsten». Litt som første skoledag. Æh, her var det alt for mange fremmede mennesker, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne… Greier ikke å bli kjent med folk under slike «nå skal vi bli kjent dere»-omstendigheter. Pleier likevel å ha øyne og øre åpne for å speide ut bøker som jeg har lyst til å lese, men det tar som regel en god stund før jeg får somla meg til det. Fint med disse bøkene som ligger i bakhodet og plager deg, eller pirker deg på skulderen til du bare må lese dem.

Hvor finner du leseinspirasjon for årets bokhøst?
I facebook-feeden min, bøker som venner liker og deler, eller Instagram. Noen som nesten alltid gir meg lyst til å lese er f.eks. @ma_solem, og jeg følger de fleste store forlagene. Og så ser jeg på en del bokfolk på youtube, Better Than Food: Book Reviews er kanskje den jeg liker best nå om dagen. Men begge jeg nevnte kommer med mer generelle boktips, ikke alltid så sesongbaserte.

Har du lest noen av høstens bøker, enda?
Nei. Høsten har så langt vært viet til Albert Camus og Simone de Beauvoir.

lesehistorier_cover_300dpi_1_1024x1024Hvilke bøker gleder du deg mest til?
Denne gleder jeg meg mest til! Lesehistorier av div. forfattere som kommer ut på flamme forlag. Denne burde alle som liker å lese anskaffe seg. Hva er en bedre måte å håndtere en overveldende menge uleste bøker på, enn å lese om å lese? Det er mye mulig jeg har en liten tekst i den selv, så dette er delvis litt skamløs selvpromotering… Men jeg gleder meg virkelig til å lese hva alle andre har skrevet om å lese også.