Med unntak av et opphold på tolv år, mellom 1970 og 1980, har Bokhandlerforeningen delt ut pris til sin favoritt av året siden 1948. Opprinnelig var den kjent som Takk for boken-prisen, men i 1981 fikk den sitt nye navn:  Bokhandlerprisen. I dag fikk altså bokhandlerne prise den boka og forfatteren de har likt best for førtiende gang, etter en demokratisk stemmeprosess. Seremonien fant sted på Litteraturhuset for en knapp halvtime siden, og prisen gikk til Jan-Erik Fjell for krimromanen Tysteren. Med det kan Jan-Erik ikke bare smykke seg med tittelen «Bokhandlernes favoritt», men også som den yngste vinneren noensinne, med sine 28 år.

Vi gratulerer Jan-Erik Fjell med prisen, og sakser fra Bokhandlerforeningen:

Tysteren er Fjells krimdebut og forfatteren er tidenes yngste Bokhandlerprisvinner. Boken har fått svært gode anmeldelser og er med Bokhandlerprisen kåret til bokhandlernes favoritt i 2010.Tysteren er en parallellhistorie som begynner i New York på 1960-tallet. Den andre delen av historien foregår i nåtids Fredrikstad, som også er forfatternes hjemsted.

Prisen ble overrakt av kultur- og kirkeminister Anniken Huitfeldt. Bokhandlerprisen deles ut til en forfatter av en av årets norske bøker innenfor skjønn/generell litteratur og barne- og ungdomsbøker. Vinneren av Bokhandlerprisen kåres etter avstemming der alle som arbeider i norsk bokhandel får anledning til å stemme. Avstemningen foregår i to runder hvor den første er en nominasjon.

De andre nominerte var:
Eystein Hanssen; De ingen savner, Tom Kristensen; Dypet, Tom Egeland; Fedrenes løgner, Gaute Heivoll; Før jeg brenner ned, Carl Frode Tiller; Innsirkling 2, Tove Nilsen; Nede i himmelen, Unni Lindell; Sukkerdøden, Jan-Erik Fjell; Tysteren, Henrik Langeland;Verdensmestrerne, Gunnar Staalesen; Vi skal arve vinden.