DSC_0253For noen uker siden begynte jeg å presentere mine yndlingsbokbutikker i Berlin. Her om dagen kom jeg tilfeldigvis til å oppdage en bitteliten bokbutikk på en av mine sedvanlige helge-spaserturer. Zabriskie åpnet i november i fjor, så at jeg ikke har lagt merke til denne før nå, nesten et år senere, er både synd og skam.

DSC_0261”Buchladen für Kultur og Natur”. Zabriskie er en konseptbutikk som har spesialisert seg på kulturen og naturen. Genialt, spør du meg. Med kategorier som subkulturer, utopi, naturerfaring, kuriosa og survival har Lorena og Jean, butikkens eiere, funnet sin egne nisjé. I hyllene står et lite, men desto nøyere utvalg av fiksjon og fakta, kunstbøker og naturvitenskapelige oppslagsverker, og det beste av alt: en blanding av alle disse kategoriene. Jeg tror de har truffet blink med disse fascinerende og grensesprengende verkene som åpner opp nye verdener for den som leser de. Her finnes bøker på tysk og engelsk , pluss noen utvalgte magasiner, tidsskrifter og andre små utgivelser.

DSC_0257

Butikken er for øvrig oppkalt etter utkikkspunktet Zabriskie Point i Death Valley, kjent fra Michelangelo Antonionis filmklassiker. Det ytterste forbindelsespunktet mellom mennesket og naturen, kunne man kanskje si. Ikke minst skal Michel Foucault hatt tidenes LSD-trip her. I ørkenen altså, ikke i butikken.

 

 

 

 

 

Zabriskie

Manteufelstrasse 73.

10999 Berlin-Kreuzberg

U-bhf Görlitzer Bahnhof /Kottbusser Tor

Tir-lør 12-19   Mandag stengt