Den ligger der og venter. Du har lagt den klar, synlig i bokhylla, på nattbordet eller ved sofaen – der du pleier å ha bøkene du skal lese snart fremme. Likevel, når du går bort til haugen (for la oss innse det, de fleste av oss som blogger om bøker har ikke bare en bok liggende klar) hopper du over den. For det passet bare ikke nå, årstiden var ikke rett, du trengte en annen sjanger. Du veit hva jeg snakker om, boka du skal lese, må lese, men som likevel alltid blir stående igjen til sist. Som den i gymmen som bare absolutt ikke burde være nær en ball, og derfor sto sist da lagene ble valgt. Hvilken bok er det for deg? Og hvorfor mener du at du fortsatt SKAL lese den?

Marie Kondo skriver i sin Magisk Opprydding at de bøkene man skal lese seinere stort sett aldri blir lest, har hun rett i at det er bare 5 % av oss som klarer det? Ser du noen gjengangere i din egen bokhylle? Hva gjør at man kjøper nye bøker, låner nye bøker og leser disse fremfor å fortsette på den haugen som har samlet seg?

Dette tenkte vi i bokmerker å se nærmere på nå i mars. Det passer ekstra fint siden mange av oss bokelskere benytter oss av denne måneden til å fylle på haugene da det er mammut-salg.

For om vi ikke bare har fysiske hauger har vi jo gjerne lister med bøker vi ønsker oss også.

Følg oss gjerne på Instagram og twitter og del boka du bare SKAL lese med emneknaggen #skallesesbare


Bøker i stabel. fra toppen og ned ligger: La mamma bæsje i fred, Hemmeligheten, Lars er LOL, A handmaids tale, Det står et tre i Brooklyn og nederst ligger Havboka