Baby på biblioteket

Se godt rundt deg, kid. Alt du ser her skal en dag bli ditt.

Noen av oss har valgt en karriere der livet vårt skal fremstå perfekt. Jeg kunne gjerne vist frem magen min fire dager etter fødsel, men jeg er ikke sikker på hvor inspirerende dere andre ville syntes det var.

Men noen av oss har gjort en karriere – eh, eller i den grad å skrive blogg uten å få betalt for det kan kalles karriere – på å lese bøker og være et bokoppegående menneske. Da er prestasjonspresset stort også! Da gjelder det å vise glanssiden frem når det kommer til baby! Ellinor er nå ni måneder gammel, og jeg jobber mye for å opprettholde et god bokfasade.

Så derfor ser rommet til Ellinor ut som et kott – det er bare noen uker siden vi flyttet verktøyskrinet og ekstrastolene ut derfra, nå står bare symaskinene, alle bildene vi skulle hengt opp på veggen og en kasse som skal i kjelleren der – men bokhyllen hennes? Den kunne vært med i Barnebokhylle Grand Prix 2013 (babyklassen).

Så da sitter jeg der, mandag morgen før jeg skal på jobben, og leser en bildebok med bilder av babyer og forteller hva de forskjellige kroppsdelene heter. Så sitter jeg søndag ettermiddag og leser om Erling som roter seg bort og Bernt som blir sinna. Så sitter vi i badekaret sammen og leser badeboken (!) om frosken. Så ligger vi i sengen og leser i ABC-en av tøy med bilder av dyr. Den er dansk, så vi voksne ler veldig av at det bak R-en skjuler seg en ræv.

Har vi ikke alle vårt der vi konkurrerer? Ellinor har ikke et eneste merkeplagg… vent, hun fikk en t-skjorte av sin grandtante fra Marc Jacobs, faktisk…, men hvis noen hadde antydet at jeg ikke lest nok for Ellinor, at hun ikke har tilgang på nok bøker hjemme? Det skulle tatt seg ut. Da måtte jeg kanskje slutte med denne karrieren min.