0_570131Trond Viggo Torgersen
Tenke sjæl
Illustrert av Vivian Zahl-Olsen.
Pantagruel. 2007.

Det er selvfølgelig ikke fair game. Det er Trond Viggo, og som mange andre har jeg vokst opp på åtti- og nittitallet med Trond Viggo i alle kanaler (altså NRK.). Og da kan jeg likegodt si med en gang at jeg rett og slett elsket denne boken. Jeg lo og gråt om hverandre, og måtte lese lange partier høyt for samboeren, slik at han også skulle forstå hva jeg snakket om.

Og det var jo litt trivelig, for jeg hadde ikke de høyeste forventningene til boken. Den måtte fornyes på biblioteket før jeg satte av en kveld, og noe med det at tekstene skulle dreie seg om sangtekstene, gjorde meg ikke hoppende begeistret. Faktisk lurer jeg fortsatt på om ikke boken ville vært bedre uten disse avbruddene?

Jeg må trekke frem hans utrolige evne til å formidle foreldrenes død, sin egen sårbarhet og… jeg skutter meg for ordbruken, og lover at dette blir et lavmål her på Bokmerker… hans lune humor. Jepp, lun humor. Dette ble kanskje ikke den mest saklige bokanmeldelsen verden har sett. Barneteve-onkelen har skrevet bok, spilt på alle mine mentale strenger og fått barndommens favorittkunstner til å illustrere det. Jeg ble så glad at jeg bare må skrive om den. Den er så smilbar!