Jeg tvangsleser. Som jeg nevnte forrige mandag har jeg satt meg som mål å lese 100 bøker i 2011. Det betyr to i uka. Margit Sandemos selvbiografi er unnagjort, men jeg mangler 160 sider på bok nummer to. Så jeg tvangsleser. Det gjør ikke lesergleden mindre, for så vidt, men det gjør lesingen mer manisk. Dessuten blir jeg sykt opptatt av hvor mange sider jeg har lest, litt som om jeg går på barneskolen og tar sikte på Leseløve-knapp.

Frelst på bokelskere.no et år etter alle andre.

For å være en del av et fellesskap og holde styr på hvor mange bøker jeg har lest, har jeg blitt med i bokelskere.no. Våre bokelskende lesere har sikkert meldt seg inn for lenge siden, men for dere etternølere som meg, vil jeg anbefale det sterkt. Det er litt som facebook, bare med bøker, og er veldig lett og morsomt å bruke. Følg meg gjerne!

Siden jeg tydeligvis sliter har jeg ingen ny og spennende anmeldelse, men heldigvis er internett vår venn. Internett tilbyr for eksempel en fin historie om en gutt som begynte å lese på grunn av en jente, og samtidig lærte om jenteorgasme. The Millions har laget en samleside over de mest leste artiklene sine i 2010, og nummer seks er en interessant sammenligning av bokomslag for samme bok i USA og Storbritannia. Festlig, og ganske merkelig at man har så forskjellige cover.

Internett kan også fortelle at man nå endrer Mark Twains Huckleberry Finn så den skal være mindre støtende, ved å bytte ut ordet nigger med slave. Kjør debatt!  Utover det kan vi glede oss over at det finnes en jobb vi er kvalifisert for. Og at andre også har mål med årets lesing.  Pluss at du får vite hvilken bok som vil redde livet ditt.

Internett altså, gode greier. God bokuke!