Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, du bryr deg muligens ikke om det i det hele tatt, men Tour de France går mot slutten. Tre av 21 etapper gjenstår og kampen om den gule og grønne trøya er i aller høyeste levende og spennende.

Relevant statistikk har jeg ikke, men jeg sitter med et intrykk av at TdF har inspirert mange nordmenn til å ta frem syklene fra garasjen og begynne et mer aktivt liv. Noen blir så inspirert at de løper til nærmeste sportsbutikk, beordrer sommervikaren til å finne frem en racer og drar derifra med en landeveisracer til mangfoldige tusenlapper.

Undertegnede holdt på å gjøre det i går, men trakk seg i siste sekund.

Isteden kjøpte jeg en bok; Best På Sykkel. Den er skrevet av Dag Otto Lauritzen, Thor Hushovd, Roald Ankersen og Bjørn Atle Eide. De to sistnevnte er journalister, de to første trenger ingen videre introduksjon.

I Best På Sykkel blir det gitt gode råd til sykkelkjøp, vedlikehold, teknikk, diverse treningsprogram og kosthold. Det er også haugevis av gode historier fra forskjellige ritt, blant annet om Dag Ottos triumf på den 14. etappen i 1987-utgaven av TdF og Hushovds triumf på Champs–Ellyssees i 2006.

Noe stort litterært verk er det derimot ikke, uten at den på noe som helst vis sikter mot å være det heller. Best På Sykkel er først og fremst ment som inspirasjon og innføring i sykling for folk som ikke bare har lyst til å kosesykle. De som har blitt bitt av basillen. Folk som meg.