Hetero i Hägersten
Sofia Olsson
Galago/Ordfront, 2010
143 sider

Hvordan skjønner man egentlig at man kommer til å like en bok? Jeg bestilte Hetero i Hägersten nesten utelukkende på forsidebildet, etter at jeg hadde sett en omtale hos owlit. Og fy fillern, som jeg har ledd! Jeg har faktisk spart på stripene, slik at jeg ikke skal lese dem for fort og dermed kunne nyte dem over flere dager…

Det handler om å være et heteroseksuelt par i 30-årene, bosatt i hippe deler av Stockholm (og en del referanser går nok over hodet på nordmenn), og hvor vanskelig det er å være normalspesiell. Å dra til Thailand er for vanlig, Sibir er for spesielt; da blir det Ukraina.

Tidsklemma er hvordan man skal klare å ha vasketider samtidig som Six Feet Under begynner på teve, og et hovedproblem i forholdet er at den ene er morgenfrisk og den andre er en natteravn. Og er det okå å legge tesilen på benken uten å tømme den?

Dette er sånn jeg skal lage tegneserier når jeg blir stor. Jeg er helt hodestups forelsket i universet, og jeg har allerede lest boken to ganger etter at jeg fikk den på onsdag. <3, som jeg ville sagt hvis jeg var litt yngre. Men da ville jeg kanskje ikke syntes den var så innmari morsom?

Svenske bøker er luksus for nordmenn, de kan kjøpes for en hundrings rett etter utgivelsen. Nettbokhandelen Adlibris selger boken for 116 svenske. Og hjemmesiden hennes er ganske kul den også.