Jeg har pløyd bloggen Tonårsboken etter at jeg leste om den på Bokhora i deres Hej Bokkonsument-spalte.

Jeg blir veldig glad av denne bokbloggen, og synes den fortjener et lite innlegg her på bokmerker. Her har vi bokglade tenåringer som blogger om det de liker aller best, litteratur og bøker. Jeg skulle ønske jeg hadde blogga om litteratur i stedet for hjertesorg da jeg var 15 og 16. Det er mest innlegg om ting de liker, bøker de har lest og likt, bøker de gleder seg til, og et og annet forfatterintervju. Bokpreferansene deres dreier seg rundt spenningsbøker og typiske Young Adult-utgivelser, og jeg synes det er smarte og beleste jenter vi får et innblikk i smaken til her.

Jeg husker nesten ikke hva jeg leste da jeg var 16, jeg husker at jeg oppdaget Mannen som elsket Yngve da jeg var 18, at jeg alt hadde lest det meste av Lars Saabye Christensen da han kom med Modellen i 2006, jeg husker at jeg leste mye krim da jeg var 14, og at jeg pløyde Philip Pullmanns His dark materials for tredje gang da jeg var 17. Men alt i alt tror jeg at jeg var på leting etter noe nytt da jeg var i de tidlige tenårene. Pløyealderen var vel fra jeg var 10 til jeg fylte 14, og så var det en slags overgangsfase mellom ungdomsskolen og videregående. Jeg skrev særoppgavene mine på ungdomsskolen om Jon Ewo, Bertine Zetlitz og André Bjerke, og særemnet mitt på videregående handlet om Linn Ullmann. Hva som skjedde i mellomtiden husker jeg ikke, men en forandring var det så absolutt.

Jeg tar meg i å tenke at det blir spennende å følge Tonårsboken videre, både fordi jeg har en genuin interesse av ungdomslitteratur og hva ungdommer leser, men også for å se hvordan Klara, Hanna og Elin utvikler seg videre. Det er allerede stor forskjell på innleggene fra 2009 og de som skrives nå. Bloggen spinner som tidligere nevnt rundt spenningsbøker og fiksjon for unge voksne, de har blant annet anmeldt Darlah av vår favoritt Johan Harstad. Men det er ikke bare anmeldelser og omtaler der, dette innlegget om bøker og tenåringsrom ga til og med meg inspirasjon til å ville dekorere leiligheten min med bøker.

Finnes det norske ungdommer som blogger om bøker på denne måten? Og, hvis dere skulle blogget om bøkene dere leste da dere var 16, hva ville vi fått lese om?